28 / 03 / 2024

Çin'le 1,5 milyar dolar değerinde 6 anlaşma imzalandı

Çin'le 1,5 milyar dolar değerinde 6 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Gül'ün, başkent Pekin'de katıldığı Türkiye-Çin İş Forumu'nda 1,5 milyar dolar değerinde aralarında mermer ve inşaat ile metro projeleri de olan 6 anlaşma imzalandı...



Çin'in başkenti Pekin'de Türkiye-Çin İş Forumu'na katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yapması beklenen 3 milyar dolarlık iş anlaşmanın ilk ayağı olan 1,5 milyar dolar değerinde 6 anlaşma imzalandı.

İŞTE ORTAKLIK İŞLERİ

Anlaşması yapılan işler ise şöyle sıralandı:
oÇin Elektrik Şirketi ile termik santral anlaşması.
oTürkiye'de metro projeleri anlaşması.
oMermer ve inşaat projeleri anlaşması.
o2 adet yassı ürünler anlaşması.
oMenniu ile Fındık Tanıtım Grubu arasında Türk fındığının süt ve süt ürünlerinde kullanılmasının artırılmasına yönelik anlaşma. Yıl sonuna kadar 50 ton Türk fındığının kullanılmasına yönelik çalışmalar yapılacak.

Devam eden diğer görüşmelerle birlikte, Gül'ün ziyaretinde imzalanacak anlaşmaların toplam değerinin ise 3 mil- yar doları bulması bekleniyor.

THY'nin Çin seferleri 21'e çıkıyor

Türk Hava Yolları'nın (THY) Çin sefer sayısı şimdi de 21'e yükseliyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Pekin temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çin Devlet Başkanı Hu Jintao'nun, Türkiye'den Çin'e yapılan uçak seferleri konusunda mutabakata vardıklarını söyledi. İş adamı Ahmet Çalık da seferlerin artırılmasının bu ziyaretin en önemli gelişmelerinden biri olduğuna işaret etti.
Yeni Şafak


Geri Dön