19 / 04 / 2024

Çinli milyoner doğduğu köyde yeniden yaptırdığı 72 evi hediye etti!

Çinli milyoner doğduğu köyde yeniden yaptırdığı 72 evi hediye etti!

Çin'de Xiong Shuihua isimli bir milyoner doğduğu köydeki eski evleri yıktırıp yerlerini yenilerini yaptırdı ve 72 aileye evleri bedava hediye etti. Milyonerin projesi 4 milyon dolara mal oldu...



Çin'de Xiong Shuihua isimli bir milyoner doğduğu köydeki eski evleri yıktırıp yerlerini yenilerini yaptırdı ve 72 aileye evleri bedava hediye etti. Vefalı milyonerin ülkenin güneyindeki Şinyu kentindeki Jankeng köyünde yaptığı hayırseverlik 4 milyon dolarlık bir projeyle gerçekleşti. 54 yaşındaki milyonerin önce inşaat sektöründe zengin olduğu, daha sonra çelik ticareti yaparak servetini katladığı kaydedildi. Shuihua, "Tahmin ettiğimden daha fazla para kazandım ve nereden geldiğimi unutmak istemedim. Borçlarımı her zaman ödedim ve gençken bana yardım eden insanlara ve aileme olan borcumu ödediğimden emin olmak istedim" dedi. Shuihua'ya minettar köylüler ise "Onun anne babası da hep başkalarını düşünenen iyi kalplı insanlardı" dedi. 


BİR DE AŞEVİ KURDU 

Shuihua, yalnızca bedava yemek dağıtmakla kalmadı. Bölgede yaşayan düşük gelirli aileleri ve yaşlıları da unutmadı. Milyoner işadamı köyde bir aşevi kurdurdu. Aşçıların vardiyalı olarak 24 saat çalışacağı aşevinde 3 öğün yemek dağıtılacak. 


Sabah


Geri Dön