06 / 05 / 2024

Çinliler'den Starwood Hotel'e 14 milyar dolarlık teklif!

Çinliler'den Starwood Hotel'e 14 milyar dolarlık teklif!

Marriott'un 13.6 milyar dolarlık teklifini 400 milyon dolar artıran Anbang, Çin'in ABD pazarındaki en büyük satın almasını yapmak için gözünü kararttı.



Çinli sigorta şirketi Anbang Insurance, oluşturduğu konsorsiyum Amerikan hotel zinciri Starwood Hotel & Resorts için 14 milyar dolarlık teklif verdi. China Daily gazetesinin haberine göre Starwood için Marriott International 13,6 milyar dolar teklif vermişti. Marriott, Starwood'u satın almak için Nisan 2015'ten bu yana görüşmelerde bulunuyor. İki şirketin birleşmesi 5.700 otelle dünyanın en büyük hoteller zincirini ortaya çıkaracaktı. Anbang'ın teklifinin kabul edilmesi halinde bu Çinli şirketlerin ABD piyasasında bugüne kadar yaptıkları en büyük satın alma olacak. Starwood Hotels & Resorts Worldwide pazarda St. Regis, The Luxury Collection, W, Westin, Le Mridien, Sheraton, Tribute Portfolio, Four Points by Sheraton, Aloft, Element markalarıyla biliniyor. Şirket'in 180 bin çalışanı bulunuyor.


Cumhurbaşkanı da o zincirde kalacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dört gün sürecek ABD ziyaretinde zincirin markalarından biri olan St. Regis'in Washington şubesinde kalacak.


Akşam 



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TÜRKIYE'de Sheraton ve Le Meridien başta olmak üzere çeşitli markalar altında oteller işleten ABD'li Starwood grubunu satın alma yarışı kızıştı. Çinli sigortacılık grubu Anbang, Starwood grubu için teklifini 14 milyar dolara çıkardı.  ABD'li konaklama şirketleri grubu Marriott, Starwood grubu için 13.6 milyar dolar teklif etmişti. Ancak, Çin'deki düzenleyici kuruluşlann Anbang'ın bu rekor düzeydeki teklifini onaylaması şüpheli. Financial Times'ın haberinde, Starwood yönetiminin şimdilik daha düşük teklif veren Marriott grubuyla birleşmeye daha sıcak bakmasına rağmen, Anbang'ın teklifini değerlendireceğini kaydetti. 


Sözcü


Geri Dön