28 / 03 / 2024

Cipriani İstanbul, 4 AVM'de hizmet veriyor!

Cipriani İstanbul, 4 AVM'de hizmet veriyor!

Akmerkez, Metrocity, Kanyon ve en son Astoria... Bulundukları Levent"te büyük bir çekim merkezi yaratmaya devam ediyorlar. Bu ˜dörtlü AVM mıknatısının" çektiği en son isim ise ünlü İtalyan restoranı Cipriani oldu



İş dünyasının 2011"de uğrak yerlerinden birisi olacak Cipriani şimdiden ˜in" mekanlar arasına girdi. Cipriani İstanbul, 225 metrekarelik bir alanda 180 kişilik kapasiteye sahip. Restoranın dışında ise 90 metrekarelik kapalı terasta 75 kişilik oturma alanı mevcut. Levent"teki eski HSBC binasında bulunan restoranın mönüsü Venedik"teki orjinal Harry"s Bar"dan yemekler içeriyor.
Dikkat çekici nokta ise restoranda Türkçe mönü, Türk kahvesi ve Türk rakısının bulunmayışı. Bunun yanı sıra sade bir dekorasyona sahip restoranda servis ˜Bellini" kokteyli ile başlıyor. Bellini, beyaz şeftali suyu ve İtalyan köpüklü şarabından oluşan bir içecek. İlk kez 1948 yılında kurucusu Giuseppe Cipriani tarafından başlatılan ˜Bellini geleneği" İstanbul"daki restoranda da devam ediyor. Geleneksel Venedik mutfağından örnekler sunulan restoranda başlangıç için carpaccio yemek en doğru tercih olacak. çünkü carpaccio"yu gastronomi dünyasına Cipriani˜nin kazandırdığı söyleniyor. Ana yemek olarak ˜Veal farfalle with lemon sauce"u yani limon soslu dana etini tavsiye ediyorum. Kırmızı et sevmeyenler ise kılıçbalığını tercih edebilirler.
Yemeğin finali için tatlılarına mutlaka bir fırsat verin. Dört ayrı çeşidi bulunan kekleri çok lezzetli. Özellikle ˜çikolatalı keki" yemeden restorandan ayrılmayın derim.

1931"de kuruldu

Cipriani restoranlarının geçmişi 1931 yılında Giuseppe Cipriani tarafından Venedik"te San Marco Meydanı"nda açılan Harry"s Bar"a dayanıyor. Cipriani"nin o tarihten sonra işletme prensibi ˜sana nasıl servis yapılmasını istiyorsan sen de öyle hizmet" olmuş. Bu düşünce beraberinde ˜basit lüks" kavranımı ortaya çıkarmış.
Milliyet/Eylem TÜRK


Geri Dön