29 / 03 / 2024

Çıtır Usta, Mado ve Simit Sarayı'ndan sonra Kâbe yollarında!

Çıtır Usta, Mado ve Simit Sarayı'ndan sonra Kâbe yollarında!

Arap yatırımcılar Mado ve Simit Sarayı'nın ardından Çıtır Usta'yı da yakın takibe aldı. Markanın sahibi Atilla Küllekçioğlu, "Arabistan'ın bölgesel liderlerinden biri ZemZem Towers'da Çıtır Usta'yı açmak istiyor" dedi



Arap ülkelerinde Türk dizilerinin ünlenmesi hızlı tüketim gıda sektörünün de önünü açtı. Arap yatırımcılar Türk şirketlerini yakın takibe aldı. Kâbe manzaralı ZemZem Towers'a Simit Sarayı'nın ardından kebapçı Çıtır Usta'da girecek. Temelleri 1994'te Almanya'da Atilla Küllekçioğlu tarafından atılan Çıtır Usta, 2002'de Türkiye'deki ilk şubesini Galleria'da açtı. İlk 4 yılda 10 şubeye ulaştı ve 2007'de franchise vermeye başladı. Bugün 35 noktada faaliyet gösteren Çıtır Usta, 225 kişiyi kurumsal çatısı altında, 750'den fazla kişiyi de franchise siteminde istihdam ediyor. Firma, Bitlis ve Gaziantep mutfağının yanı sıra Anadolu'nun farklı yerlerinden birçok yemeği kendilerine özgü yöntemlerle hazırlayarak bir mönü oluşturuyor. Bu yıl sonu 50 şube hedefliyor. Hızla büyüyen marka İkitelli'de 1 milyon dolara bir de kebap fabrikası kurdu. Teknoloji ve hijyen açısından dünyada sayılı üretim tesislerinden biri olan bu fabrikada, etler özel marine yöntemiyle işlemden geçiriliyor. Hijene önem veren Küllekçioğlu, 'Hijen Koridoru' diye de bir ekiple bütün süreçleri denetliyor.

TEBRİZ'E AÇILACAK
* Ortadoğu ve Araplar'dan yoğun ilgi olduğunu biliyoruz. Kimler sizinle ilgileniyor
Arabistan'ın bölgesel liderlerinden biri bizimle yakından ilgileniyor. ZemZem Towers'ın altında Simit Sarayı var. Yanına da Çıtır Usta'yı açmak istiyorlar. Taliplilerimiz arasında 500 restoranı olan İspanyol asıllı Amerikan markası var. Çıtır Usta'nın bütün Amerika kıtası operasyonunu istiyor. Biz nasıl Avrupa'dan Amerika'dan şu markayı, bu markayı getirelim diyorsak, Araplar da dizilerden gördükleri Türk markalarını bölgelerine götürmek istiyorlar. Mado'yla büyük bir operasyona başladılar. Arkası geliyor. Sütiş Emirgan Kuveyt'e girdi. Master franchisingi imzalamışlar. Mado bir prense master franchise verdi. Araplar Türk markaları için yarış halindeler. "Başkası bunu getirmiş, biz de bunu getirelim" diyorlar.

* İran'da restoran açma fikri vardı, ne oldu
Yurtdışında ilk Tebriz'e gireceğiz. Türkler'in yaptığı AVM'nin içinde Çıtır Usta açılacak.

* Herkese bayilik veriyor musunuz
350 başvuru var ama herkese bayilik vermiyoruz.

İSTİHDAM GARANTİLİ SERTİFİKA PROGRAMI
Çıtır Usta, sektördeki personel kalitesini ve çalışan yetkinliğini artırmak adına İstanbul Aydın Üniversitesi ve İŞKUR işbirliği ile kurduğu Eğitim Akademisi'nde "Çağrı Merkezi ve Servis Elemanı" sertifika programına başladı. Mezun olacaklara şirket bünyesinde ve sektördeki uygun pozisyonlarda iş garantisi sunacak olan Çıtır Usta, sektöre eğitimli eleman desteği sağlayacak.

SİNAN ÖZEDİNCİK/Sabah


Geri Dön