19 / 04 / 2024

Cityscape Fuarı'nda yeni projeler sahnede!

Cityscape Fuarı'nda yeni projeler sahnede!

Cityscape Fuarı’na Emlak Konut, TOKİ, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Ege Yapı, DKY İnşaat, Ofton, Sinpaş GYO, Kuzu Grup, Sur Yapı, Varyap-Gap gibi sektörün önde gelen firmaları katıldı.



Cityscape Fuarı’na Emlak Konut, TOKİ, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Ege Yapı, DKY İnşaat, Ofton, Sinpaş GYO, Kuzu Grup, Sur Yapı, Varyap-Gap gibi sektörün önde gelen firmaları katıldı. Fuarı değerlendiren Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, fuardan tüm meslektaşlarının iyi netice beklediğini belirterek, “Dünyada en fazla proje İstanbul’da yapılıyor. Pazar burası, projeler burada, müşteriyi buraya getirmek lazım. Fransa’da düzenlenen MIPIM fuarının da burada yapılması gerekiyor.  Fransa turizmine katkı sağlamak yerine MIPIM fuarını da burada yapalım” dedi. Ağaoğlu CEO’su Önder Halisdemir de yabancı yatırımcıların alım odaklı olduğunu belirterek, “Önemli görüşmeler yapıyoruz. Gelenler 3-5 tane alım yapıyor” dedi.


YENİ PROJELER SAHNEDE


DKY İnşaat, 2016’da yapımına başladığı ve 410 milyon TL’ye mal olacak projelerini Cityscape Turkey Fuarı’nda tanıttı. Kartal’da inşa edeceği ‘DKY Sahil’ projesinin maketini ilk kez bu fuarda sergileyen DKY İnşaat, Erenköy, Suadiye ve Göztepe gibi şehrin merkezinde yer alacak ‘DKY Cadde’ projelerinin detaylarını fuarda paylaştı. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, projelerinde yabancı satış oranının yüzde 10 olduğunu belirterek, “Fuarda görüşmelerimiz oluyor. Beraber proje yapma teklifi de aldık” dedi.


35 MİLYON TL’LİK SATIŞ


Emlak Konut GYO güvencesiyle Ataşehir’de Varyap-Gap İnşaat ortak girişimi tarafından inşa edilen Metropol İstanbul, yaklaşık 30 bin metrekarelik ofislerinin lansmanını fuarda yaptı. Fuarda açıklamalarda bulunan Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş ve Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin “Suudi Arabistan merkezli Al-Maslak Grubu ile 35 milyon liralık satış anlaşması gerçekleştirildi. Grup, anakuleden 3 bin metrekarelik 2 kat satın aldı” dediler.


250 MİLYON DOLARLIK FON


Katar’ın önde gelen halka açık gayrimenkul şirketlerinden Mazaya Qatar ile aracı kurum Global Menkul Değerler, stratejik bir işbirliğine imza attı. Anlaşma, Mazaya Qatar CEO’su Hamad Al Hedfa, Global Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Erol Göker tarafından imzalandı. Al Hedfa “Türk gayrimenkul pazarına yönelik bölgesel ilgi çok güçlü” dedi. Göker, kurulması hedeflenen fon büyüklüğünün 250 milyon dolara ulaşabileceğini belirtti. Esmedya, gayrimenkul sektörünün buluştuğu City-scape Turkey’nin ana sponsorları arasında yer aldı. 


YOOİSTANBUL’A YABANCI İLGİSİ


SAY Yapı’nın Ortaköy’de hayata geçirdiği ‘yooistanbul’ projesi de fuardaydı. Digicom Gayrimenkul Grup Başkanı Işık Gökkaya, proje için artık geri sayımın başladığını söyledi. 2016 yıl sonuna kadar projenin yüzde 70’ini satmayı hedeflediklerini belirten Gökkaya, metrekare fiyatlarının 8-12 bin dolar arasında olduğunu belirtti. Gökkaya, fuar kapsamında kurumsal yatırımcılarla birebir görüşmelerinin olacağını da ifade etti.


Star/Birol Keleş 




Haber Yeniçağ Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Uluslararası gayrimenkul sektörünün köklü ve prestijli markalarından Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı Cityscape Turkey 2016, İstanbul'da ziyarete açıldı, büyük ilgili gördü. Harbiye'deki istanbul Kongre Merkezindeki 3 gün süreli fuar için 59 farklı ülkeden 1,500'ü yabancı olmak üzere 3 bin 300 yatırımcı ön kayıt yaptırdı. Orta Doğu ve Arap ülkelerinden ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği ve emlâk satın almak için şirket temsilcileri ile görüştüğü fuarı, toplam 10 bine yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Yurt içi ve yurt dışından kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımcı ve konut alıcılarının da büyük ilgi gösterdiği fuarda yüzde 90'dan fazlası Türk veya Türk ortaklı olmak üzere 7 ülkeden 67 şirketin standı yer alıyor. Cityscape Turkey'e özel avantajlar sebebi ile, bireysel yatırımcılar ve konut alıcıları da fuara büyük ilgi gösteriyor. Emlak Konut, TOKİ, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Ege Yapı, DKY İnşaat, Ofton gibi gayrimenkul sektörünün devlerinin yer aldığı fuara özel ödeme avantajları ve yüzde 20'ye varan indirimler, bireysel yatırımcılara da alırken kazandırıyor. 



Yeniçağ


Geri Dön