25 / 04 / 2024

Cityscape Global Emlak Fuarı'na 31 Türk firması katıldı!

Cityscape Global Emlak Fuarı'na 31 Türk firması katıldı!

Dubai'de yapılan Cityscape Global emlak fuarına Türk inşaatçılar damgasını vurdu. Fuarın ev sahibi Birleşik Arap Emirlikleri'nden sonra 31 firmayla en fazla katılım Türk firmalardan geldi...



Dubai'de yapılan Cityscape Global emlak fuarına Türk inşaatçılar damgasını vurdu. Fuarın ev sahibi Birleşik Arap Emirlikleri'nden sonra 31 firmayla en fazla katılım Türk firmalardan geldi.


Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul fuarı olarak kabul edilen Cityscape Global'de Türk firmaları şov yaptı. 21-23 Eylül tarihleri arasında Dubai World Trade Center'da gerçekleşen fuara 31 Türk firması katıldı. İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelindeki konut ve ofis projelerini tanıtan firmalar, Körfezli yatırımcıların beğenisini topladı. Fuar boyunca alım taleplerini değerlendiren ve iş birlikleri için Ortadoğulu yatırımcılarla görüşen firmalar fuar sonrası satış için harekete geçti. Türk inşaat patronları, önümüzdeki günlerde Ortadoğulu yatırımcıları kendi ülkelerinde ağırlayarak projeleri yerinde görmelerini sağlayacak. 


YENİ PROJELER TANITILDI 

Fuara ev sahibi Birleşik Arap Emirlikleri'nden sonra en fazla katılımı Türk inşaat firmaları sağladı. Cityscape Global'de katılımcı Türk inşaat firmaların sunduğu projelerinin büyüklüğü de dikkat çekti. Fuarda Kuzu Grup, 2.7 milyar dolarlık projesini Türkiye'den önce yabancıların beğenisine sundu. Dap Yapı Kartal sahilde, hızlı treni ve marinasıyla öne çıkan projesinin yeni etabını satışa sunarken, İş GYO'da yine Kartal'da 305 milyon dolarla hayata geçireceği gayrimenkul projesine ait ilk bilgileri bu fuarda paylaştı. Ağaoğlu Şirketler Grubu, İstanbul Finans Merkezi maketiyle dikkat çekerken, şirket fuarın ilk günü Maslak 1453 projesinden blok satış yaptı. Garanti Koza Esenyurt'taki 5 bin konutluk Koza Park projesinin maketiyle öne çıkarken, Dumankaya İnşaat İstanbul'un farklı bölgelerindeki 5 konut projesini yabancı yatırımcılara tanıttı. 


MIPIM'DEN DAHA ETKİLİ

CItyscape'nin verimli geçtiğini belirten gayrimenkul sektörü temsilciler, yabancıya satış potansiyelini yükseltebilmek için bu tip organizasyonlara ihtiyaçları olduğuna dikkati çekti. Türkiye'nin de Fransa'da düzenlenen Mipim ve Dubai'deki Cityscape gibi etkili gayrimenkul buluşmalarına imza atılması gerektiğini vurgulayan sektör temsilcileri, "Dubai fuarı Fransa'daki fuardan da daha etkili oldu. Biz de ülkemizde bu tip organizasyonlar düzenleyerek yabancı satışını arttırmalıyız" dedi. 


Sabah 


Geri Dön