19 / 04 / 2024

City's'in 'sır ortağı' İstanbul'u AVM'yle donatacak

City's'in 'sır ortağı' İstanbul'u AVM'yle donatacak

Dünya genelinde 50 AVM'nin yatırımcısı olan ama adı sır gibi saklanan yabancı ortak City's'e kardeş getirecek



AVM'ye ortak olduktan sonra 3 Ortadoğulu markanın gelmesini sağlayan grup, İstanbul'da yeni City's'ler açacak

Kiralar yüksek, mağazalar kapanıyor, hastane olacak denilen Nişantaşı City's ortak olarak adı sır gibi saklanan Ortadoğu kökenli uluslararası gayrimenkul firmasını alınca Türkiye'de yeni AVM yatırımlarına göz kırptı. İlk aşamada 'Park Outlet Kasaba'yı hayata geçirmeye hazırlanan City's, önümüzdeki birkaç yıl içinde İstanbul'un farklı noktalarında AVM yatırımlarına imza atacak. Nişantaşı City's'in yüzde 49'unu alarak ortak olan ama ismi birkaç ay daha saklanacak olan uluslararası gayrimenkul yatırım devinin yatırımdan çok memnun kaldığını ve bu yüzden öncelikle İstanbul'da olmak üzere yeni AVM yatırımına girişeceğini söyleyen City's Genel Müdürü Kazım Çizmeci, "Ortağımızın isteği doğrultusunda isimleri birkaç ay daha saklanacak, sonra kendilerini tanıtacaklar. Dünya çapında 50 AVM'nin ortağı ve yatırımcısı durumundalar. Buralardaki deneyimlerini Türkiye'deki yeni yatırımlar için kullanmak istiyorlar. Bunun ilk adımı da Outlet Kasaba olacak. Ardından yeni AVM'ler açılacak. Marka olarak da City's'in kullanılması konusu tartışılıyor" dedi.

Yeni spor merkezi

Uluslararası ortağın City's'in performansını da olumlu yönde etkilediğine dikkat çeken Çizmeci, "Yabancı ortağımızın hem 50 AVM'deki deneyimi hem de Ortadoğu perakende pazarındaki etkinliği sayesinde AVM'mize büyük metrekareli yabancı tekstil markalarını da sokmayı başardık. Şu anda 1.100 ile 1.600 metrekare arasında değişen 3 yeni markanın mağazası AVM'mizde olacak. Ayrıca 1.100 metrekarelik bir spor ve sağlık merkezi de açacağız" diye konuştu.

Yabancı ortaklarının alışveriş turizmi anlamında da kendilerine destek olduğunu vurgulayan Çizmeci, "Bu yıl otobüs dolusu turist ağırladık" açıklamasını yaptı.

Caddenin trafiği arttı yeni mağazalar açıldı

City's'in bulunduğu bölgeye de hareket getirdiğini ve AVM'nin açılmasının ardından yeni markaların caddede mağaza açtığını anlatan Kazım Çizmeci, "Massimo Dutti, Benetton-Sisley, Costa Cafe, Cafe Nero, The House Cafe, Akkavak'ta ise Park Bravo, Mudo Concept, MomtoBe mağazalarını buraya taşıdı" dedi. Çizmeci, "Cumartesi günleri ortalama 24 bin, haftasonu ise 15 bin kişilik bir hareket yaratıyoruz" diye konuştu.

Kampanyanın kazananı Erzincan'dan çıktı

AVM'nin ziyaretçi kitlesinin ilginç olduğunu söyleyen Kazım Çizmeci, bunu da şu örnekle açıkladı: "En son yaptığımız kampanyada hediye kazananların hepsi Nişantaşı ve çevresinden değil Çorlu, Erzincan, İstanbul Bostancı gibi merkezlerden oldu."
Vatan/Hale Tüzün


Geri Dön