19 / 03 / 2024

Club Patara metrekare fiyatı 300 TL'den başlıyor!

Club Patara metrekare fiyatı 300 TL'den başlıyor!

Mimar Turhan Kâşo, 1990’larda moda olan devre mülkler kötü pazarlamayla anılır olunca Club Patara’daki satışları 1997’de durdurdu. 18 yıl sonra talep gelince satış yeniden başladı.



Kalkan’da yenilenen 30 devre mülk; 1 veya 2 haftalık, tapulu mülk olarak satışa çıkarıldı. Devre mülklerin metrekaresi 300 TL’den, villaların ise 2 bin 500 dolardan başlıyor.

 

Türkiye’nin ünlü mimarlarından Turhan Kâşo, 1980’lerin sonunda Kalkan’da kendine ev yapmak için arazi aldı. Denize, doğaya ve İstanbul’un çocukluğundaki dönemlerine duyduğu özlemin etkisiyle bu kararı alan Kâşo, bir ev için gittiği Kalkan’da deniz kenarında 60 dönümlük arazi alınca kendi deyimiyle bir rekreasyon merkezini hayata geçirdi. Bugün turizm sektörünün köklü kuruluşlarından olan Patara Turistik Tesisler İşletmecilik ve Yatırım A.Ş. olarak kendi evi dışında villalar yapan Kâşo, Patara Prince Hotel ve Resort’un da yer aldığı proje çerçevesinde 1993’te 250 konuttan oluşan Club Patara Evleri’ni hayata geçirdi. 

 

30 devre mülk satışta

 

Ancak bir süre sonra çok moda olan devre mülk kavramı tüketiciyi dolandıran, kötü niyetli kişilerle anılmaya başlayınca Patara Turistik Tesisler İşletmecilik ve Yatırım A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Kâşo, Turhan Kâşo, 1997’de satışlara ara verdi. Kâşo, 2014 yılında Club Patara Evleri’ne yeniden talep gelmeye başlayınca ellerindeki 30 devre mülkü satışa çıkarma kararı aldı. Yenilenen devre mülklerin metrekaresi 300 TL’den, villaların ise 2 bin 500 dolardan başlıyor. Bir zamanlar sektörü olumsuz yönde etkileyen şirketler yüzünden ara verdikleri devremülk satışına tekrar başladıklarını anlatan Turhan Kâşo, “Patara Prince Hotel&Resort’ün yanı başında 250 değişik büyüklüklerde konut var. Tesiste 130 konut yabancılara satıldı. Yoğun talepten dolayı boş duran 30 dairemizi sistemimize dahil ettik. Devremülklerimizi 1 veya 2 haftalık, tapulu mülk olarak satışa çıkardık. Devremülk sahipleri, Patara Prince Hotel&Resort işletmesinin tesislerinden yararlanma hakkına da kavuşuyor. İki haftalık devre mülkler 30 bin TL’den başlıyor” diye konuştu.

 

Yeni nesil bilmiyor

 

Yeni nesilin devre mülk kavramını bilmediğini de belirten Kâşo, “Bu kavramı bilen nesiller için aradan 20 yıl geçti. Yeni nesil ise hiç bilmiyor. Biz bu ikisinin arasındaki yaş grubuna sistemi sevdirmek istiyoruz. Yazlık anlayışı kalmadı, herşey dahil sistemin sıkıntıları ortada. Dolayısıyla kendinizi bizim sistemimizin önemli bir açığı kapatacağını düşünüyoruz” dedi.

 

Özel belgeli otel var

 

Kalkan’daki o güzel koyda 1993’te Club Patara Evleri Projesi’nin kapılarını açtığını vurgulayan Turhan Kâşo, şunları söyledi: “Club Patara’da her ev çok özel tasarlanmış, yönü, dışarıdaki dikeni ile her şey çok özgün ve eski değerler uygun saygı ile yapıldı. Club Patara’nınişletmesini de bizim şirketlerimiz üstlendi. Club Patara Evleri, özel belgeli Prince Hotel&Resort’a komşu... Ömür boyu tatil imkanı sunan Club Patara; ödüllü mimarisi, doğası, iklimi, Toros Dağları’ndan gelen kaynak sularının denizle buluştuğu konumda huzur ve sakinlik arayanların tercihi. Bölgede Kalkan, Likya Yolu üzerinde birçok tarihi ve kültürel zenginlik de bulunuyor.”

 

500 hafta daha satabiliriz

 

TURHAN Kâşo, Club Patara’da şu anda 800 üyeleri olduğunu, 500 hafta daha satabilecek kapasiteleri bulunduğunu anlattı. Ömür boyu kalıcı bir yatırım fırsatı sunduklarını dile getiren Kâşo, şöyle konuştu: “Club Patara’ya ilgi büyük. Şirketler yöneticilerine tatil gibi hediye ediyor. Yabancıların sayısı oldukça fazla... Biz de satışta seçici davranıyoruz. Ürünümüzü pazarlamak isteyenlerle çalışmıyoruz. İngiltere’de satışa çıkarma planımız var.”



Vatan / Necla Dalan 


Geri Dön