29 / 03 / 2024

CNR AYMOD Fuarı’nda sergilenen ürünlerin yüzde 80’inden fazlası yerli malı!

CNR AYMOD Fuarı’nda sergilenen ürünlerin yüzde 80’inden fazlası yerli malı!

TASEV Başkanı İslam Şeker, “Dolar kurlarındaki yükseliş sektörün ithalatını azalttı. Yerli malı üretimi ciddi oranda artış gösterdi. Sektörün aynası olan CNR AYMOD fuarında sergilenen ürünlerin yüzde 80’i yerli malı.” dedi...




Klasikten moderne, babetten çizmeye kadar her kesime hitap eden ayakkabıların sergilendiği AYMOD, CNR EXPO Yeşilköy’de devam ediyor.

 

Sektörün buluşma noktası olan CNR AYMOD’a kendi firması ile katılan TASEV Başkanı İslam Şeker, döviz kurlarındaki yükselişin sektörü olumlu yönde etkilediğini belirterek, şöyle konuştu: “Dolar kurlarındaki yükseliş sektörün ithalatını azalttı. Yerli malı üretimi ciddi oranda artış gösterdi. Sektörün aynası olan CNR AYMOD fuarında sergilenen ürünlerin yüzde 80’i yerli malı.”

 

Ayakkabı sektörünün küresel buluşması CNR AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, yoğun ilgi görüyor. CNR Expo Yeşilköy’de 1.200 markanın katılımayla düzenlenen fuarda, ayakkabı ve saraciye 2014-2015 Sonbahar-Kış sezonu trendleri sergileniyor. Fuar, ticaretin yanı sıra ayakkabı sektörünün sıkıntılarının da dile getirildiği buluşma noktası haline dönüştü. Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV) Başkanı İslam Şeker, döviz kurlarındaki yükselişin ayakkabı sektörünü olumlu yönde etkilediğini söyledi. Kurlardaki artışın sektörde ithalatı azaltarak, yerli malı tüketimini artırdığnı belirten Şeker, şöyle konuştu: “Ayakkabıcılar olarak döviz kurlarının geldiği noktadan memnunuz. Kurlardaki artışa bağlı olarak Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ithal ettiğimiz ürün kalemlerinde azalma oldu. Şu an sektörde üretilen ürünlerin yüzde 80’i yerli. Sektörün aynası olan CNR AYMOD Fuarı’nda sergilenenen ürünlerin yüzde 80’inden fazlası da yerli malı.”

 

Bayanlarda trend rengarenk ayakkabılar

TASEV Başkanı İslam Şeker ve firmalardan alınan bilgiye göre; 2014-2015 Sonbahar-Kış sezonunda erkek ayakkabısında trend; klasik, casual tarz ayakkabı ve renkli platform tabanlar olacak. Erkekler, siyah, kahverengi gibi ana renklere sadık kalacak. Bayanlar da ise kadının renkli dünyasına uygun ayakkabı tercihleri de rengarenk olacak. Rengarenk plastik çizmeler de yaz, kış demeden bayanların gözdesi durumunda.

 

İnsan sağlığına uygun üretilen ayakkabılarda ciddi artış olduğunu söyleyen İslam Şeker, Avrupalı'nın ayak sağlığına ciddi oranda önem verdiğini söyledi. Şeker, özellikle ortapedik ayakkabılarda Avrupa’da çok büyük bir pazar bulunduğuna dikkati çekerek, ayakkabı üreticilerinin bu konuya eğilmeleri gerektiğini vurguladı.


Ayağa masaj yapan topuk dikenine iyi gelen ayakkabılar CNR AYMOD Fuarı’nda büyük ilgi gördü. Özellikle Arapların yoğun ilgi gösterdiği ayakkabılar fuarda ilk kez sergileniyor. Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise üçüncü büyük ayakkabı moda fuarı olan CNR AYMOD, 26 Nisan’a kadar açık kalacak.



Geri Dön