18 / 04 / 2024

CNR Emlak Fuarı’na Körfezli yatırımcılardan yoğun ilgi!

CNR Emlak Fuarı’na Körfezli yatırımcılardan yoğun ilgi!

Dün kapılarını açan ve yaklaşık 400 projenin tanıtıldığı CNR Emlak Fuarı’na Körfezli yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik olumsuzlukların geride kaldığını söyleyen yatırımcılar, “Türkiye’ye güveniyoruz, yatırıma devam edeceğiz” dedi.



CNR 4. Emlak Fuarı dün kapılarını açtı. CNR Expo Yeşilköy’de 17-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuara en çok ilgi bireysel ve kurumsal Körfez yatırımcısından geldi. Fuarda katılan kamu temsilcileri ve müteahhitler, Körfez yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahının sürdüğünü söyledi. Fuar kapsamında düzenlenen ‘Şimdi Türkiye’ye Yatırım Zamanı’ başlıklı Emlak Zirvesi’ne katılan  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, “Fuara gelen Arap yatırımcılarla konuştum. Darbe girişimi sonrası tereddütler yaşansa da şimdi Türkiye’ye güveniyorlar ve yatırımdan vazgeçmeyeceklerini söylüyorlar” dedi. Fuara katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, Körfez yatırımcısının Türkiye’yi bölgedeki güvenli olarak gördüğüne dikkat çekti ve “Türkiye’nin hayata geçirdiği güzel işler dünyadaki rakiplerini ürkütüyor” dedi.


1.1 MİLYAR YATIRIM


Türkiye’de yatırım yapan Suudi Arabistan’lı Al-Zemal Grubun Başkanı Abdulhameed Al-Zamel de fuara katıldı. İstanbul Başakşehir’de Seha Yapı, Adese ve Fuzul Yapı ortaklığıyla, 3. İstanbul adlı bir gayrimenkul projesi geliştirdiklerini belirten Al-Zemal, “Türkiye’de siyasi ve ekonomik istikrara güveniyoruz. Başakşehir projesine 1.1 milyar lira yatırım yapıyoruz. Her biri 250 milyon lira değerinde 2 gayrimenkul fonu kurduk. Türkiye doğru adres ve burada büyümeye devam edeceğiz” dedi. İstanbul Kazlıçeşme’de yer alan 4.2 milyar değerindeki Büyükyalı İstanbul projesi ile fuara katıldıklarını belirten Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Körfez yatırımcıları dünya metropollerine gittiklerinde Türkiye’de aldıkları tadı alamıyorlar. Kültürel açıdan kendilerine en yakın ülke Türkiye. Londra’da emlak fiyatları metrekaresi 30 bin sterlinden başlıyor. Bu sebeple Körfezlinin Türkiye’ye yatırım iştahı devam edecek” dedi.


RADİKAL KARARLAR ALINMALI



İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, daha fazla yabancı sermaye ve yatırımcı görmek için radikal kararlar alınması gerektiğini söyledi. Durbakayım, “Bunlardan en önemlisi imar durumunun alınmasının müktesep hak (kazanılmış hak) olması. Projeler başladıktan sonra yarı yolda imar değişiklikleri olmamalı. Yurtdışı satışları artırmak için oturma izni ve vatandaşlık gibi konularda teşvik edici adımlar atılmalı” dedi. Gayrimenkul sektöründe çok fazla oyuncu olmasını eleştiren Durbakayım, şunları söyledi: “Türkiyede müteahhit firma sayısı 100 binlerle ifade ediliyor. Dünyada böyle bir rakam yok. Bakanlığın koyacağı kriterlerle müteahhitler sınıflandırılmalı.”


Müteahhitlere Körfez desteği


CNR Emlak Fuarı’na Piyalepaşa Gayrimenkul, Ofton İnşaat, Dap Yapı, Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat Ortaklığı, Akkuş Gayrimenkul, Beyttürk İnşaat, Aycan&Feres İş Ortaklığı, Osmangazi Belediyesi, Al Zamil, Seha Yapı, Adese ve Fuzul Ortaklığı, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği başta olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı gayrimenkul firması katıldı. Fuar Rusya, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar başta olmak üzere pek çok ülkeden gelen profesyonel ziyaretçiyi ağırlıyor.


Hürriyet / Gülistan Alagöz 



Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı


CNR 4. Emlak-Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı’na Körfezli yatırımcılar damga vurdu. TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, yabancı ilgisinin devam ettiğini belirterek, “Körfezli Türkiye’ye güveniyor, yatırımdan vazgeçmeyeceğini söylüyor” dedi.


Türkiye'nin önde gelen konut projelerinin sergilendiği CNR 4. Emlak-Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı kapılarını açtı. CNR Expo Yeşilköy'de 3 gün sürecek organizasyona, yerli-yabancı kurumsal yatırımcıların yanında, firmaların sunduğu özel fırsatlardan yararlanmak isteyen konut alıcıları da yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl 4'üncü kez düzenlenen fuara Rusya, İran, Ortadoğu ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar başta olmak üzere pek çok ülkeden yatırımcı katıldı. 20 bin metrekarelik alanda 400'e yakın projenin tanıtıldığı organizasyona bu yıl da Körfez ülkelerinin yatırım fonları ve alıcı gruplar damga vurdu. Fuar kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen CNR İstanbul Emlak Zirvesi'nde Türkiye'nin lokomotif sektörleri olan gayrimenkul ve inşaatta yerel ve küresel gündem masaya yatırıldı.


Yabancılar vazgeçmez

Zirvenin açılışında konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, Körfez yatırımcılarının Türk gayrimenkul sektörüne olan ilgisinin devam ettiğine dikkat çekti. Hem bireysel hem kurumsal Körfez yatırımcılarının fuara yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Özçelik, "Fuara gelen Körfez yatırımcılarla sohbet etme şansı buldum. Darbe girişimi sonrası tereddütler yaşansa da Türkiye'ye güveniyorlar ve yatırımdan vazgeçmeyeceklerini söylüyorlar" dedi. Tüm olumsuzluklara rağmen Türk gayrimenkul piyasasının 2016'yı başarılı geçirdiğinin altını çizen Özçelik, yıl genelinde olan satışının 2016'nın gerisine düşmeyeceğini dile getirdi.


Rakiplerimizi ürkütüyoruz

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Körfez yatırımcısının Türkiye'yi bölgedeki güvenli liman olarak gördüğüne dikkat çekti. Demircan, Türkiye'nin hayata geçirdiği güzel işlerin dünyadaki rakiplerini ürküttüğünü vurguladı. Demircan, Okmeydanı'nın tipik olarak bir gecekondu bölgesinin dönüşümünün örneği olduğunu belirterek, "2019'da bitirmeyi planlıyoruz" dedi.


3. İstanbul'a üç haftada 9 bin talep

Başakşehir Belediyesi'nin güvencesinde, Az Zamil Group, Seha Yapı, Adese ve Fuzul Grup işbirliğiyle (ASAF İş Ortaklığı) hayata geçecek olan 3. İstanbul projesi fuarda görücüye çıktı. ASAF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Akbal, 320 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edecekleri projede konut, ofis ve ticari ünitelerin yer alacağını söyledi. Projede 1200 konut olacağını, dile getiren Akbal, ön talep toplamaya başladıklarını, ilk 3 haftada talep başvurularının 9 bine yaklaştığını söyledi.


Fuara özel kampanya yapıldı

 Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme'de Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul projesini görmek isteyen ziyaretçilerin, fuar alanının yakınında yer alan satış ofisine gün boyu özel servisler ile ulaşımı sağlanıyor.


 Otomobil kiralama şirketi Corporent ve Greenox Residence CNR Emlak Fuarı'na özel bir kampanya için bir araya geldi. Bugün başlayan ve yılsonuna kadar devam edecek kampanya kapsamında Corporent kullanıcılarına Greenox'tan yüzde 5 indirim uygulanırken, Greenox'tan ev alanlara ise Corporent'ten yüzde 10 indirim uygulanacak.


 Beyttürk İnşaat, Beyttürk Orman projesinde yüzde 25 peşinatla, 2 bin 500 TL aylık taksitlerle yatırımcıyı konut sahibi yapıyor.


Sabah


Geri Dön