26 / 04 / 2024

çocuk ve Kent Sempozyumu yarın başlıyor!

çocuk ve Kent Sempozyumu yarın başlıyor!

8- 10 Mayıs arasında Haliç Kongre Merkezi 'nde düzenlenecek 1. İstanbul Uluslararası çocuk ve Kent Sempozyumu 'nun en önemli özelliği, sadece “büyük büyük ” lafların edilmeyecek olması... Yarın başlayacak sempozyum herkese açık



Yarın Haliç Kongre Merkezi 'nde başlayacak olan Henüz şubat ayında faaliyete geçen çocuk ve Kent Derneği önemli bir sempozyum düzenliyor. 8-10 Mayıs arasında Haliç Kongre Merkezi 'nde düzenlenecek 1. İstanbul Uluslararası çocuk ve Kent Sempozyumu 'nun en önemli özelliği, sadece “büyük büyük ” lafların edilmeyecek olması. Burada çocuklar için de pek çok etkinlik düzenlenecek.

Yarın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 'ın açılış konuşması ile başlayacak sempozyumda müzik dinletisinin ardından çizgi roman, arkeoloji, yaratıcı dramla, öykü, fotoğraf ve cam-seramik atölyeleri çocukları bekliyor. Bunların yanı sıra Benim Senaryom, Küçük Ayak İzleri ve Kirpi TV gibi projelere katılmak da mümkün olacak. Bir de tiyatro oyunu var: “Gökkuşağının Altında ”.

Bu üç gün boyunca alanında uzman akademisyen, gazeteci, sanatçı, doktor, bürokrat, siyasetçi ve sivil toplumcular çeşitli konularda bilgilendirici konuşmalar yapacak. Onların başlıkları da şöyle: çocuk ve Sanat, çocuk ve Sağlık, çocuk ve Medya, çocuk ve Eğitim, çocuk ve Kent Mimarisi.

“Güvenle yaşanacak aydınlık ve renkli bir kent tüm çocukların hakkıdır ” sloganı ile hareket eden derneğin düzenlediği, karnaval havası ile bilgilendirici toplantıların iç içe geçtiği sempozyuma herkes davetli.

Gençlerden bilimsel projeler

MEF Okulları 'nın 20 yıldır düzenlediği Uluslararası Araştırma Projeleri Etkinliği 'ne bu yıl Türkiye 'den 62, dünyadan 26 proje katıldı. Fizik, kimya ve biyoloji alanlarındaki bu projelerden bazıları şöyleydi: Kendini temizleyen cam, sağlıklı hücreleri öldürmeyen kemoterapi, atık lastiklerden ısı yalıtımı, metalle kirlenmiş suların bitki ile temizlenmesi, muhabbet kuşlarının cinsiyetini belirleme, arı sütünden ekmek üretme...

MİLLİYET


Geri Dön