18 / 04 / 2024

Çocuklar depremi oyunla öğreniyor!

Çocuklar depremi oyunla öğreniyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) eğitmenleri, Deprem Simülasyon Merkezi'nde, öğrencilere depremi oyunlarla öğretiyor. Merkez'de bugüne kadar yaklaşık 138 bin kişi eğitim aldı.



Merkezde görev yapan AFAD Eğitmeni Emel Sonkaya, Başkent’te 2003'te kurulan Deprem Simülasyon Merkezi'nde bugüne kadar yaklaşık 138 bin kişiye afet bilinciyle ilgili eğitimler verdiklerini belirtti. 


İnsanları afetler konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Sonkaya, eğitimler sırasında katılımcıları, afet öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirdiklerini anlattı. Sonkaya, ziyaretçilerin çoğunluğunu ilköğretim çağındaki çocukların oluşturduğunu, bu nedenle değişik yöntemler benimsediklerini ifade ederek, "Çeşitli interaktif yöntemler kullanıyoruz. Oyunla, müzikle, drama etkinlikleriyle, tiyatroyla öğrenme gibi yöntemleri deniyoruz" dedi. 


Sonkaya, eğitimin başarısının katılımcı sayısının çokluğuyla değil, harekete geçirilenlerle ölçüldüğünü anlattı. Bu nedenle merkezde eğitim verdikleri öğrencileri geçen yıldan itibaren okullarında ziyaret ettiklerini kaydeden Sonkaya, "Güzel şeyler gördük. Eşya sabitlemişler, afet planlamaları yapmışlar. Evlerinde çeşitli uygulamalar yapmışlar, buluşma noktaları belirlemişler. Bu da bizi mutlu etti" ifadelerini kullandı.





Geri Dön