17 / 04 / 2024

Çocuklar Gülsün Diye Derneği anaokulu bugün Mersin'de açıldı!

Çocuklar Gülsün Diye Derneği anaokulu bugün Mersin'de açıldı!

Gülben Ergen ’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği ihtiyacı olan illere anaokulu kazandırmaya devam ediyor.



Daha önce Trabzon, İstanbul, Mardin, Tokat, Erzurum, Sinop, Hatay, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale, Kars, Tekirdağ, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya, Bursa, Antalya, Soma, Gaziantep ve Erzincan’da anaokulları açan Çocuklar Gülsün Diye Derneği yeni okulunun açılışını 22 Nisan Çarşamba günü Mersin Akdeniz İlçesi, Yakaköy Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Okul yapımını Çocuklar Gülsün Diye kahramanlarının üstlendiği, “Çocuklar Gülsün Diye Özgecan Aslan Anaokulu" yapılan açılış töreniyle eğitim hayatına başladı.


Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan’ın anısına ve Mersin halkının acısını bir nebze olsun azaltmak için yaptırılan “Çocuklar Gülsün Diye Özgecan Aslan Anaokulu”nun açılış törenine Çocuklar Gülsün Diye Dernek Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve devlet protokolü katıldı.


Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çocuklar Gülsün Diye Dernek Başkanı Gülben Ergen; Türkiye’yi yasa boğan bu olay karşısında oldukça üzgün olduğunu belirtti. Ergen; “Haince öldürülen genç kızımızın acısı boğazımda. Okulumuzun adını, yerini, mahallesini tüm onayları ciğeri yanan anneden aldık. Kızımızın adı sevinçle anılsın diyen bu sabrın kendisi, anne babanın acısını dindirmiyor” dedi. Açılan 26. Anaokulu ile Özgecan Aslan’ın adını yaşatmak istediklerini belirten Ergen, Özgecan’ın hayali olan rehabilitasyon merkezinin yapımı için de var gücüyle çalışacağını söyledi. Ergen konuşmasını; “Okulumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda buradaki tüm çocuklarımıza armağan olsun” sözleriyle sonlandırdı.


Açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan okul, 100 öğrenciye okul öncesi eğitim olanağı sunacak kapasiteye sahip. Okulun tüm iç donanım malzemeleri Hepsiburada.com tarafından karşılandı. Malzemelerin okula ulaştırılmasında Yurtiçi Kargo taşıma sponsoru olarak destek verirken, Faber Castell de okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı.


Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dernek, sponsorların ve bağışçılarının desteğiyle gelecek eğitim-öğretim döneminde hizmete girmek üzere yeni okullar açmak için çalışmalarına devam ediyor.


Geri Dön