19 / 03 / 2024

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Mersin'de okul açacak!

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Mersin'de okul açacak!

Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği 26. Anaokulunu Mersin Akdeniz İlçesi Yakaköy Mahallesi'nde açıyor.



Şubat ayında imzalanan protokol ile Milli Eğitim Bakanlığı'na 40 yeni anaokulu sözü veren Çocuklar Gülsün Diye Derneği, çocuklara modern bir eğitim ve oyun ortamı sunacak olan anaokulunu, 22 Nisan Çarşamba günü yapılacak açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlayacak.


Türkiye’de daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak hedefiyle yola çıkan Çocuklar Gülsün Diye Derneği 26. Anaokulunu Türkiye'yi yasa boğan Özgecan Aslan'ın anısına Mersin'de açıyor. Daha önce Trabzon, İstanbul, Mardin, Tokat, Erzurum, Sinop, Hatay, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale, Kars, Tekirdağ, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya, Bursa, Antalya, Soma, Gaziantep ve Erzincan’da anaokulları açan Çocuklar Gülsün Diye Derneği yeni okulunun açılışını 22 Nisan 2014 Çarşamba günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bir gün öncesinde çocuklara bayram hediyesi olarak armağan edecek.


Okul açılışı, Çocuklar Gülsün Diye Dernek Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar ve Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın katılımıyla gerçekleştirecek.


Özgecan Aslan’ın adını yaşatmak amacıyla çalışmalarına başlayan dernek, “Çocuklar Gülsün Diye Özgecan Aslan Anaokulu"nun yapımını gönüllülerinin desteğiyle tamamladı. Gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanacak okul yaklaşık 100 öğrenciye okul öncesi eğitim olanağı sunacak kapasiteye sahip. 


Okulun tüm iç donanım malzemeleri Hepsiburada.com tarafından karşılandı. Malzemelerin okula ulaştırılmasında Yurtiçi Kargo taşıma sponsoru olarak destek verirken, Faber Castell de okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı. 


Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dernek, sponsorları ve bağışçılarının desteğiyle yeni okullar açmaya devam edecek.


Geri Dön