20 / 04 / 2024

Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi ile evlerin yeraltı haritası görülebilecek!

 Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi ile evlerin yeraltı haritası görülebilecek!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi ile vatandaşın sahip olduğu ev, arsa ve binaların kayıtlarına girip yapı, zemin, yol, yakında yapılacak imar uygulamaları hakkında bilgi sahibi olabileceğini bildirdi...



ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi'nin önümüzdeki yıl sonunda tamamlanıp uygulamaya konulacağını belirterek, şöyle dedi: "Oturduğunuz yerden sahip olduğunuz her türlü ev, arsa ve binanın kayıtlarına girip alt yapı, zemin, yol, yakında yapılacak imar uygulamaları konusunda bilgi sahibi olacaksınız. Herkes kendisine ait mülkün yanı sıra kamuya açık alanlarla ilgili her türlü bilgiye ulaşacak. Türkiye'nin tomografisini çekiyoruz. Bu yolla elde edilecek bilgiler 10 civarında. Ancak Avrupa ülkelerinde 40 ayrı konuda sorgulama yapılabiliyor. Zamanla bizdeki bilgi erişimi de noktalara çıkacak." 


BAZI BİLGİLER GİZLİ 

Tüm kayıtların tutulduğu özel bir veri bankası bulunduğuna dikkat çeken Bayraktar, "Kırmızı odamız var yani. Bu bilgilerden bazıları gizli ve sakıncalı. Bunları doğrudan ilgisi olan kurumlara şifreyle ulaşma imkanı veriyoruz" dedi. 


Sabah Gazetesi


Geri Dön