24 / 04 / 2024

Çok zamanlı elektrik tarifesi nedir?

Çok zamanlı elektrik tarifesi nedir?

Elektrik tarifeleri tek zamanlı ve çok zamanlı tarife olarak iki şekilde kullanılabiliyor. Peki, çok zamanlı elektrik tarifesi nedir? Çok zamanlı tarifeden enerji almak için ne yapılması gerekir?



Çok zamanlı elektrik tarifesi nedir?

Elektrik tarifeleri tek zamanlı ve çok zamanlı tarife olarak iki şekilde kullanılabiliyor. Günün belirlenmiş olan farklı zaman dilimlerinde tüketilen elektrik enerjisine farklı fiyat olarak uygulanan tarife çok zamanlı tarife olarak ifade ediliyor.


Bu tarife kapsamındaki abonelerin faturaları, belirlenen zaman dilimlerindeki tüketimleri ile bu zaman dilimlerinin fiyatları dikkate alınarak düzenleniyor.


Çok zamanlı tarife uygulamasında zaman dilimleri saat 06:00-17:00 arası gündüz, saat 17:00-22:00 arası puant , saat 22:00-06:00 arası gece dönemi olarak belirleniyor.


Günlük tüketimin düşük tarife uygulanan saat dilimi olan 22:00 - 06:00 saatleri arasına kaydırılması halinde oranda faturalarınız düşük oluyor.


Çok zamanlı tarifeden enerji almak için ne yapılması gerekir?

Çok zamanlı tarifeden enerji almak için, farklı zamanlardaki tüketimleri ölçmeye uygun elektronik sayaç temin edilmesi ve bir dilekçe ile bağlı olduğunuz Abonman Şefliğine müracaat etmeniz gerekmektedir. 


Sadece herhangi marka bir elektronik sayacın temin edilerek tesisata takılması ile çok zamanlı tarifenin uygulanması mümkün değildir, mutlaka çok zamanlı tarifeden faydalanmak istediğinizi yazılı olarak belirtmeniz gerekmektedir.Farklı zaman dilimlerinde farklı fiyat uygulaması bu tarife grubunu seçen abonelere uygulanmaktadır. 


Farklı zaman dilimlerindeki tüketimi ölçmek için piyasada reklamı yapılan değişik marka elektronik sayaçlar vardır.

 

Burada dikkat edilecek husus alınacak elektronik sayacın mutlaka "TEDAŞ ONAYLI" olmasıdır. "TEDAŞ ONAYLI" olmayan elektronik sayaçlar Şirketçe kabul edilmemektedir.


Kesilen elektrik nasıl açtırılır?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön