26 / 04 / 2024

Coldwell Banker Real Estate'e göre İstanbul en ucuz metropol!

Coldwell Banker Real Estate'e göre İstanbul en ucuz metropol!

Coldwell Banker Real Estate 60 kentte araştırma yaptı. İstanbul dünya metropollerinin en ucuzu çıktı. Krizdeki Avrupa'da bile evler İstanbul'dan pahalı. Paris'te ise evler İstanbul'un 10 katı  



Coldwell Banker Real Estate 60 kentte araştırma yaptı. İstanbul dünya metropollerinin en ucuzu çıktı. Krizdeki Avrupa'da bile evler İstanbul'dan pahalı. Paris'te ise evler İstanbul'un 10 katı.

Dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme ve danışmanlık şirketi Coldwell Banker Real Estate 30 ülkedeki 60 kentte araştırma yaptı. Araştırmaya göre, ev fiyatlarının en düşük olduğu kent İstanbul oldu. Avrupa'nın en ucuzu olan İstanbul'da dört odalı ve iki banyolu bir evin fiyatı 417.9 bin dolar olarak belirlendi. Bu fiyatla İstanbul'da daireler Paris'in 10'da 1'i seviyesinde bulunuyor.

KRİZE RAĞMEN FİYATLAR YÜKSEK
Yapılan çalışmada Avrupa'da yaşanan ekonomik krize rağmen fiyatlardaki uçukluk dikkat çekici. Avrupa'da en pahalı evler Fransa'nın Başkenti Paris'te bulunuyor. Paris'de dört oda ve iki banyolu bir evin değeri 4.2 milyon dolar. Roma'da fiyatlar Paris'e göre daha düşük. Aynı koşullardaki evin fiyatı 1.7 milyon dolar. Avrupa'nın moda başkenti Milano'da ise fiyatlar 1.9 milyon dolar civarında. Krizden en çok etkilenen ülkelerin başında bulunan İrlanda'nın Başkenti Dublin'de bu rakam 687 bin dolar, Atina'da ise 632 bin doları buluyor.

İZMİR ANKARA'DAN PAHALI
Türkiye'den dört kentin yer aldığı sıralamada İstanbul'u  İzmir  izliyor. İzmir'de dört oda iki banyolu bir evin fiyatı 311 bin dolar. Ankara'da ise bu rakam daha düşük. Son dönemde Alman ve İngilizlerin ev sahibi olduğu Antalya'da da fiyatlar 227.5 bin doları buluyor.
Kerim Ülker/Sabah


Geri Dön