19 / 04 / 2024

Çömlekçi hak sahipleri ile 115.8 milyon TL’lik anlaşma sağlandı!

Çömlekçi hak sahipleri ile 115.8 milyon TL’lik anlaşma sağlandı!

TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamında hak sahipleri ile 115.8 milyon TL’lik anlaşma sağlandı.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Çömlekçi 1. Etap Kentsel Dönüşüm alanında hak sahipleri ile görüşmelere Büyükşehir Belediyesinde tüm hızıyla devam ediyor. 


Hak sahibi vatandaşların önemli oranda ilgi gösterdiği görüşmelerde 752 hak sahibi ile anlaşma sağlanarak sözleşme imzalandı. Bu kapsamda 1336 hisse  TOKİ  tarafından hak sahiplerinden nakit karşılığında satın alınırken söz konusu anlaşmaların karşılığı olarak hak sahiplerine 94.8 milyon TL ödendi. Çömlekçi ve Yenicuma’dan konut talep eden 110 hissedar ile de konut karşılığında 21.1 milyon TL anlaşma yapıldı. Böylece Çömlekçi II. Etap Kentsel Dönüşüm alanında hak sahipleri ile 115.9 milyon TL’lik anlaşma yapıldı.  Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanında hak sahiplerine ilgilerinden ötürü teşekkür etti. Çömlekçi I. etap kentsel dönüşüm alanında kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından II. etap kentsel dönüşüm alanında anlaşma usulü ile satın alma işlemlerinin sürdürüldüğünü hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu kapsamda II. etap kentsel dönüşüm alanındaki hak sahiplerimize, I. etap kentsel dönüşüm alanında mahkemelerin belirlediği fiyatlar güncellenerek sunulmaktadır. Burada vatandaşlarımıza sunulan fiyatlar piyasa şartlarının üstünde, oldukça avantajlı fiyatlardır. Hak sahibi hemşehrilerim ilgi göstererek anlaşma sürecine katılmıştır. Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanının önemli bir kısmı TOKİ tarafından anlaşma usulü ile satın alınmıştır. Bölgedeki tüm hak sahibi hemşehrilerimden ricamız bu fırsatı son derece iyi değerlendirmeleridir” açıklamasını yaptı. 


61 Saat 





Geri Dön