26 / 04 / 2024

Çömlekçi kentsel dönüşüm tartışmalarında son durum!

Çömlekçi kentsel dönüşüm tartışmalarında son durum!

Çömlekçi İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, "Gümrükçüoğlu benimle uğraşmaya kalkma, altında kalırsın. Ben senin ağabeyinim. Sen benim talebemsin. Haddini bil" dedi



Çömlekçi İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, "Gümrükçüoğlu benimle uğraşmaya kalkma, altında kalırsın. Ben senin ağabeyinim. Sen benim talebemsin. Haddini bil" dedi 


Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kodlusunda tartışmalar sürüyor. Son olarak düzenlediği basın toplantısında Büyukşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na ağır ifadeler kullanan Çömlekçi Iskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli'ye belediyeden açıklama gelmişti. Büyükşehir'den yapılan açıklamada, "Düzenli yalanlarla Çömlekçi halkının aklını çeliyor" şeklindeki ifadelerle Düzenli'ye sert çıkılmıştı. Büyükşehir'den yapılan açıklamalara Düzenli dün düzenlediği basın toplantısı ile bir kez daha cevap verdi. İşte Düzenli'nin o açıklamaları: 


YALANLA İŞİMİZ OLMAZ 


Yalanla, dolanla, kıvırarak istikametimiz olmamıştır. Çömlekçi Derneği olarak biz bu mücadeleyi ısrarlı şekilde veriyoruz. Belediye Başkanımız evet siz 2009'dan bu yana belediye başkanısınız. 7 yılınızı doldurdunuz, 8. yılın içindesiniz. Sizden önce alınmış kararlarla ilgili sizi yargılamak doğru değil. Ama bir alınganlık var. Çünkü suçlusunuz. O suçtan dolayı geçmişe dönük ifade kullanıyorsunuz. 

Ben burada siyaseten bu cümleleri söylemedim. Çömlekçi Mahallesi'niıı halkının çektiği mağduriyeti ortaya koymak istedim. 



MİLLETİ YOK SAYDINIZ 


Anlaşırken milletle bir araya geldiniz mi? 

Fiyatlar belirlenirken o mahalleyi temsil eden muhtarın içinde olduğu fiyat belirleme heyeti oluşacaktı. Oluştu mu? Yok.. Kendiniz oluşturduğunuz belediyeden Cengiz Çolak ve TOKİ'deıı gelen 2 elemanla fiyat be liflediniz. Belirlediğiniz fiyat biıı 250 TL.. Biz mücadele etmeseydik, vatandaşın yüzde 5'i bunu kabul etti. Yüzde 95'i reddetti. Yüzde 95 vatandaş mahkemelere gitti. Siz bin 250 lira fiyat verdiniz. Mahkeme 4 bin, 4 bin 250 lira fiyat verdi. Yüzde 300'ün üzerinde para etti bu." 


BENİM MÜLKİYETİM YOK 


Söyle Allah aşkma. Ben millet adına mücadele ediyorum. Benim zerre kadar menfaatim yok. Orada benim arsam yok. i., 2., 3. etapla benim mülkiyetim yok. Milletin aklında yalandan soru işareti olacak konuşmalar yapıyorsunuz. Dursun Ali Düzenli'yi lekelemeye çalışıyorsunuz. Iialkı mağdur ettiniz. Yıllarca sürdü mahkemeler. Projelerin halkın lehinde oluşması, Çömlekçi'de hak sahiplerinin hakkını alması. manevi kirliliğin kalkması için inanan insan elinden geleni yapmak zorunda değil midir? Bu inancın sahibi değil misin? Belediye Başkanına soruyorum. Bunlar olurken size nasıl güveneceğiz. Verdiğimiz mücadeleyi yalanla örtmeye çalışmayın. 


ÇUKURÇAYIR KİMİNDİ? 


TOKİ ile imar planı yapmadan, vatandaşla istişare yapmadan anlaşarak projeler ortaya atıyorsunuz, bu projelerin hangisi doğru? 7 yıldır belediye başkanısınız. Şurada vatandaşla anlaşma yapaıı adam e iliyle boyuyla düşünüp proje yapar. Ben 38 yıllık mühendisim. Projeyi koymuşsun. Bunun içine hoıoıı havası koymuşsun. Ne diyor bana 'Sen Çukurçayır'a özendin' Çukurçayır Belediyesi kimindi? Hadi oraya ben özendim de sen nereye özendin. Birinci projedeki yüksek binalar nedir. 18 kat... 3 projeye halk ilgi göstermedi. Şimdi 4. proje hazırlanma aşamasına geçilmiş. 


GEL AÇIK OTURUM YAPALIM 


Seçim yaklaştığı zaman iş makineni oraya koydun, afişleri astın. Sonra seçim bitti hepsini kaldırdın. Aldatma, yalan bu değil mi? 

Sayın Başkan, sana bir davetim var. Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi için istediğin televizyon ve basın mensupları huzurunda istediğin yerde ama arzu ediyorum Çömlekçi halkının bulunduğu salonda seni açık oturuma meseleleri konuşmaya Belediye Başkanı olarak davet ediyorum. Gelirsen gerçekten memnun olacağım, teşekkür edeceğim. Ama gelmediğin takdirde bütün attığın iftira ve sözlerin hepsini sana iade ediyorum. Seni müfteri ve yalancı ilan ediyorum. 



Karadeniz'de Son Nokta


Geri Dön