24 / 04 / 2024

Çömlekçi kentsel dönüşümde 42 binanın yıkımına başlandı!

Çömlekçi kentsel dönüşümde 42 binanın yıkımına başlandı!

Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında Esentepe Mahallesi’nde 42 binanın yıkımına başlandı. Yıkımın tamamlanmasıyla birlikte birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkılan bina sayısı 126’ya ulaşacak.



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı, Trabzon’un ismine, tarihine ve kültürüne yakışır bir şekilde şehrimize kazandırılacak” dedi.


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülmekte olan Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında Esentepe Mahallesi’nde kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarına başlandı. Söz konusu 42 binanın yıkımın tamamlanmasıyla birlikte 134 binanın bulunduğu Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkılan bina sayısı 126’ya ulaşacak. Alanda bulunan diğer binaların yıkımın tamamlanmasının ardından ise hazırlanan projenin uygulamasına başlanılacak.


Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin Kaymaklı, Esentepe ve Değirmendere mahallelerini de kapsayan dev bir proje olduğunu ifade ederken, “Bu dev projeye 22,5 dönümlük birinci etap kentsel dönüşüm alanından başladık. Bugünde bu alanın Esentepe Mahallesi’nde bulunan kısmında yıkım çalışmalarımıza start verdik. Esentepe’de 42 binanın yıkımını gerçekleştireceğiz. Böylece toplamda 134 binanın yıkılacağı Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanındaki binaların 126’sının yıkımını gerçekleştirmiş olacağız. Kalan binaların da yıkımını kısa sürede tamamlayarak bölgede hazırlanan projenin uygulamasına başlayacağız. Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı, Trabzon’un ismine, tarihine ve kültürüne yakışır bir şekilde Trabzon’a kazandırılacak” diye konuştu.


Çömlekçi’de ikinci etap kentsel dönüşüm çalışmalarına da başladıklarını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Şu an ikinci etap kentsel dönüşüm alanında değer tespit çalışmaları sürdürülüyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından hak sahipleriyle görüşmelere başlanacak. Bu şekilde etap etap Çömlekçi Kentsel Dönüşümü’nü tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.


TOKİ Haber 


Haber Karadeniz'de Son Nokta'da şöyle yer aldı:


Başkan Gümrükçüoğlu, "Esentepe Mahallesi'nde binaların yıkımına başlandı. 2. etap için tespit çalışmaları sürüyor. Yakında hak sahipleriyle görüşmelere başlanacak" dedi Trabzon'da Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Esentepe Mahallesi'nde 42 binanın yıkımına dün başlandı. Toplu Konut İdaresi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülmekte olan Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında Esentepe Mahallesi'nde kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarına başlandı. Söz konusu 42 binanın yıkımın tamamlanmasıyla birlikte 134 binanın bulunduğu Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkılan bina sayısı 126'ya ulaşacak. 

UYGULAMAYA GEÇİLECEK 

Alanda bulunan diğer binaların yıkınınım tamamlanmasının ardından ise hazırlanan projenin uygulamasına başlanacak. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkam Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin Kaymaklı, Esentepe ve Değirmendere mahallelerini de kapsayan dev bir proje olduğunu söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu dev projeye 22.5 dönümlük birinci etap kentsel dönüşüm alanından başladık'' diye konuştu. 

KISA SÜREDE TAMAMLANACAK 

Gümrükçüoğlu, "Bugün de bu alanın Esentepe Mahallesi nde bulunan kısmında yıkım çalışmalarımıza start verdik. Esentepe'de 42 binanın yıkımını gerçekleştireceğiz. Böylece toplamda 134 binanın yıkılacağı Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanındaki binaların 126'sının yıkımını gerçekleştirmiş olacağız. Kalan binaların da yıkımını kısa sürede tamamlayarak bölgede hazırlanan projenin uygulamasına başlayacağız. Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı, Trabzon'un ismine, tarihine ve kültürüne yakışır bir şekilde Trabzon'a kazandırılacak" dedi. 

GÖRÜŞMELERE BAŞLANACAK 

Çömlekçi'de ikinci etap kentsel dönüşüm çalışmalarına da başladıklarını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, "Şu an ikinci etap kentsel dönüşüm alanında değer tespit çalışmaları sürdürülüyor. B11 çalışmaların tamamlanmasının ardından hak sahipleriyle görüşmelere başlanacak. Bu şekilde etap etap Çömlekçi Kentsel Dönüşümü'nü tamamlayacağız"' ifadelerini kullandı. 


Karadeniz'de Son Nokta


Haber Gümüşhane Olay Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülmekte olan Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında Esentepe Mahallesi'nde kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarına bugün başlandı. Söz konusu 42 binanın yıkımın tamamlanmasıyla birlikte 134 binanın bulunduğu Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkılan bina sayısı 126'ya ulaşacak. Alanda bulunan diğer binaların yıkımın tamamlanmasının ardından ise hazırlanan projenin uygulamasına başlanılacak. Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Btiyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçtioğlu, Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin Kaymaklı, Esentepe ve Değirmendere mahallelerini de kapsayan dev bir proje olduğunu söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu dev projeye 22,5 dönümlük birinci etap kentsel dönüşüm alanından başladık. Bugünde bu alanın Esentepe Mahallesi'nde bulunan kısmında yıkım çalışmalarımıza start verdik. Esentepe'de 42 binanın yıkımını gerçekleştireceğiz. Böylece toplamda 134 binanın yıkılacağı Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanındaki binaların 126'sının yıkımını gerçekleştirmiş olacağız. Kalan binaların da yıkımını kısa sürede tamamlayarak bölgede hazırlanan projenin uygulamasına başlayacağız. Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı, Trabzon'un ismine, tarihine ve kültürüne yakışır bir şekilde Trabzon'a kazandırılacak" dedi.  Çömlekçi'de ikinci etap kentsel dönüşüm çalışmalarına da başladıklarını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, "Şu an ikinci etap kentsel dönüşüm alanında değer tespit çalışmaları sürdürülüyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından hak sahipleriyle görüşmelere başlanacak. Bu şekilde etap etap Çömlekçi Kentsel Dönüşümünü tamamlayacağız" diye konuştu. 

Gümüşhane Olay 


Haber Anayurt Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Çömlekçi kentsel dönüşüm projesi kapsamında Esentepe Mahallesi'nde 42 binanın yıkımlan devam ediyor. 


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı, Trabzon'un ismine, tarihine ve kültürüne yakışır bir şekilde şehrimize kazandırılacak" dedi.

 

Söz konusu 42 binanın yıkımın tamamlanmasıyla birlikte 134 binanın bulunduğu Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkılan bina sayısı 126'ya ulaşacak. Alanda bulunan diğer binaların yıkımın tamamlanmasının ardından ise hazırlanan projenin uygulamasına başlanılacak.


Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu dev projeye 22,5 dönümlük birinci etap kentsel dönüşüm alanından başladık. 

Bugünde bu alanın Esentepe Mahallesi'nde bulunan kısmında yıkım çalışmalarımıza start verdik. Esentepe'de 42 binanın yıkımını gerçekleştireceğiz. Böylece toplamda 134 binanın yıkılacağı Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanındaki binaların 126'sının yıkımını gerçekleştirmiş olacağız. Kalan binaların da yıkımını kısa sürede tamamlayarak bölgede hazırlanan projenin uygulamasına başlayacağız" diye konuştu. 


Anayurt


Geri Dön