26 / 04 / 2024

Çömlekçi kentsel dönüşümle presij kazanacak!

Çömlekçi kentsel dönüşümle presij kazanacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Trabzon Büyükşchir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte yapılan kentsel dönüşüm projesi çalışmalarım yerinde inceledi.



TOKİ Başkanı Turan kentsel dönüşüm projelerini yerinde inceledi Trabzon'da yapılan yatıranları incelemek için Trabzon'a gelen  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, Trabzon Büyükşchir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte yapılan kentsel dönüşüm projesi çalışmalarım yerinde inceledi. 


Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak'ın da hazır bulunduğu incelemeler kapsamında Başkan Turan aynı zamanda kendi mahallesi olan Çömlckçi'de yapılan dönüşüm çalışmalarını inceledi. Turan ve Başkan Gümrükçüoglu mahalleyi baştan sona gezerek yapılan çalışmalar hakkında teknik bilgiler aldı. 

TOKİ Başkanı Turan. ÇÖmlekçi'de Trabzon'un tarihi ve kültürünü sergileyen çok güzel bir proje uygulayacaklarını ifade ederek, kentsel dönüşüm çalışmalarının planlandığı şekliyle .sürdüğünü söyledi. Burada mahalle sakinleri ile de sohbet eden Turan. "Çömlekçi'de elimizden geldiğince vatandaşlarımızı mağdur etmiyoruz. Herkese hakkını vermenin gayreti içerisindeyiz. Projenin tamamlanması ile Çömlekçi Trabzon'un en prestijli mahallelerinden birisi olacak" ifadelerini kullandı. 


Başkan Gümrükçüoglu etap etap yapılacak Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde birinci etapta kamulaştırma çalışmalarında sona yaklaşıldığını kaydetti. Başkan Gümrükçüoglu. "Çömlekçi birinci etapta 134 binadan 132"si kam ulaştırıldı. Anlaşma sağlanan binalardan K4'ü yıkıldı. Çömlekçi' de bugüne kadar Irak sahiplerine yaklaşık 74 milyon Tl. ödendi. Bu projenin yapılmasında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Gümrükçüoğlu dev vaatlerinden biri olan Çomlckçi'de de incelemelerde bulunduklarını kaydederek. "Oradaki vatandaşlarımızla da görüşerek, muhtarımızla da görüşerek taleplerini aldık. Çömlekçi'dc 22.5 dönüm alanda hazırlanmış olan projenin daha da büyütülmesi ve ilave bir 22.5 dönüm daha ilave edilerek hemen hemen 50 bin metre karenin projenin içine dahil edilmesi, Trabzon'un en güzel kentsel dönüşümü olacak Çömlekçi'dc yatırımlarımızı gerçekleştirirken, vatandaşlarımızın hiçbirini mağdur etmeyecek şekilde hakkedişleriııi edinebilmeleri, daire ve işyeri edinmek isteyenlere de bu imkanların değerler ölçüsünde sağlanabilmesi karalarına vardık. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Çömlekçi Trabzon'umuzun çok güzel bir projesi olacaktır. Trabzon'un tarihine yakışır, eski günlerinde olduğu gibi huzurun mahallesi ve modern görünümü ile Trabzon'a gelenleri karşılayacaktır." dedi. 


Taka



Geri Dön