20 / 04 / 2024

Çömlekçi'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Çömlekçi'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Çömlekçi kentsel dönüşümünün bugüne kadar Trabzon'da yapılan ve yapılmakta olan kentsel dönüşümlerin en büyüğü olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, bu dev kentsel dönüşüm projesinin etap etap yapılacağına dikkat çekti...



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çömlekçi kentsel dönüşümünün bugüne kadar Trabzon'da yapılan ve yapılmakta olan kentsel dönüşümlerin en büyüğü olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, bu dev kentsel dönüşüm projesinin etap etap yapılacağına dikkat çekti. Çömlekçi'de kentsel dönüşümün ilk olarak 22 bin 400 metrekarelik birinci etapta gerçekleştirileceğini ifade eden ve Zağnos Vadisi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinden örnekler veren Başkan Gümrükçüoğlu, "Ayasofya kentsel dönüşümünü vaat ettik, bitirdik. Yakında hizmete açacağız. Bahçecik Cami'inin etrafı için kentsel dönüşüm tarafımızdan vaat edildi, tamamlandı. Zağnos Vadisi'nin kentsel dönüşümünün ilk imzası 2004'te atılmıştır. 2004 ile 2009 arasındaki dönemde tarihi Zağnos köprüsü ile Tanjant köprüsü arası tamamlanmıştır. Bu birinci etaptır. 

2009-2014 döneminde Tanjant köprüsünden güneye olan ikinci etap, beraberinde Zağnos köprüsünden Maraş Caddesi'ne olan üçüncü etap tamamlanıp bitirilmiştir. Şimdi dördüncü etabını çalışmaktayız." dedi. 



Günboyu 


Geri Dön