24 / 04 / 2024

ÇOMÜ personel sosyal tesislerinin temeli atıldı!

ÇOMÜ personel sosyal tesislerinin temeli atıldı!

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), personel sosyal tesislerinin temel atma töreni yapıldı. Prof.Dr.Yücel Acer, ÇOMÜ'nün Çanakkale'ye, Türkiye'ye ve bilim dünyasına yakışır bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.



ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), personel sosyal tesislerinin temel atma töreni yapıldı.


ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Deniz Bilimleri Fakültesi ve Teknolojisi Fakültesi'nin arkasında inşasına başlanan personel sosyal tesislerinin temeli atıldı. Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Belediye Başkanvekili Mustafa Kurt, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mirza Tokpunar ve Prof. Dr. Ahmet Erdem'in yanı sıra ÇOMÜ'lü yöneticiler, akademik ve idari personel törene katıldı.


Konuşma yapan Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ'nün Çanakkale'ye, Türkiye'ye ve bilim dünyasına yakışır bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediğini söyleyerek üniversitenin verimli çalışabilmesi için fiziksel altyapısının da oluşturulması ve geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Tesisin özellikleri hakkında da bilgiler aktaran Prof. Dr. Acer, "Şu an temelini atacağımız tesisin yaklaşık büyüklüğü yaklaşık 2 bin 500 metrekare. Yaklaşık ihale bedeli 2 milyon 500 bin liradan daha fazla ve 3 kattan oluşan bir mekan olacak. Bodrum kat, deniz tarafında 300 metrekare alana sahip ve önünde teras bulunan bir kafeterya kısmı olacak. Arkada ise yine 300 metrekare kapalı alana sahip bir restoran alanı olacak. Zemin katımızda 700 metrekare kapalı alana sahip 350 kişi kapasiteli bir yemek salonu ve ilgili tesisleri barındıracak. 1. katta 200 metrekare açık teras, 200 metrekare kafeterya salonu ve 300 metrekare alana sahip 150 kişi kapasiteli bir restoran ve yemekhane salonu olacak. Tesis, 500 kişiye hizmet verebilecek. Bu tesis tamamlandığı zaman, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi merkez kampüsünün yıllardır ihtiyacı olan bir sosyal tesisi tamamlamış ve hocalarımızın, konuklarımızın hizmetine sunmuş olacağız" dedi.


AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ise ÇOMÜ'nün Çanakkale'nin marka değerine ciddi katkılar sunduğunu ifade ederek, "50 bine yakın öğrencimizle, önemli sayıda öğretim görevlimizle, hemen hemen tüm ilçelere yayılan şubeleriyle Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Çanakkale'nin marka değerine ekstra marka kıymeti katması en büyük mutluluğumuzdan bir tanesi. Başta Rektör Hocamız olmak üzere emeği geçen tüm kıymetli akademik kadromuza, işi yapan yüklenici firmamıza teşekkür etmek istiyorum. 4 ay gibi kısa bir sürede bitirileceğini ifade ettiler. 2.5 


TL'lik bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu, üniversitemizin toplam yatırımlarından çok küçük bir rakam" diye konuştu.


Konuşmaların ardından personel sosyal tesislerinin temel atma töreni, protokol mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.


Hürriyet


Geri Dön