18 / 04 / 2024

Concord İstanbul'un 2. etabı satışa çıkıyor!

Concord İstanbul'un 2. etabı satışa çıkıyor!

Teknik Yapı, Concord İstanbul'un ikinci etap ise yılbaşından önce satışa sunulacak. Yüzde 52'sinin satışı ilk 10 günde tamamlanan projenin ilk etabında ise son 15 daire kaldı.



EVORA İSTANBUL PRİM REKORUNA GİDİYOR 


Teknik Yapı, Concord İstanbul'da ilk etabın satışını bitirmek üzere, ikinci etap ise yılbaşından önce satışa sunulacak. Evora İstanbul'daysa son 500 daireye özel kampanya devam ediyor.


Tuzla'da istanbul'un en büyük projelerinden biri olarak inşa edilen Evora istanbul'da inşaatın ve satışların ilk döneminde 1600 lira olan metrekare fiyatları 3 bin 400 lira seviyesine kadar çıktı. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, projenin yüzde 100 oranında prim yaptığını ve daire sahiplerinin de kazancını ikiye katladığını söyledi. Durbakayım, şöyle konuştu: 


"Emlak Konut GYO'nun düzenlediği hasılat paylaşım ihalesini kazandığımızda projenin yaklaşık 1 milyar liralık bir büyüklükte olacağını öngörmüştük. Ama bu konuda yanılmışız. İlk alan müşterilerimizin daha çok kazanması için projenin lansman fiyatlarını her zaman olduğu gibi cari fiyatlardan daha aşağıda tuttuk. Projenin ilerleyen aşamalarında yaşanan değer artışı günümüz cari fiyatlarıyla 1.7 milyara ulaştı ve bu değer artışı Evora İstanbul'dan daire sahibi olanlara yaradı." 


Evora İstanbul'da yaşamın başladığını belirten Durbakayım, 4 bin 979 daire ve 99 ticari üniteden oluşan projenin yüzde 90'ının satıldığını vurguladı. Durbakayım, başlattıkları yeni kampanya ile son 500 daire için yüzde 12 özel indirim yapıldığını, vadeli almak isteyenlere ise yüzde 25'i peşin, yüzde 25'i 1 yıl sonra olmak üzere kalan yüzde 50'si için 50 ay sıfır faizli banka kredisi imkanı sunulduğunu ifade etti. 


Kentsel dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe'de dönüşüm çalışmalarına hızla devam eden Teknik Yapı, bölgede E-5'e cepheli ilk adada Concord İstanbul projesinde 622 konutun satışını tamamlamak üzere. İkinci adada yükselecek olan Concord İstanbul'un 553 konutluk ikinci etabının lansmanını da gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirket Fikirtepe'de en az iki adada daha proje geliştirme çalışmalarına devam ediyor. 


Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 1175 rezidans daireden oluşan Concord İstanbul projesinin ilk etabını oluşturan 622 rezidansın yüzde 52'sini gelen yoğun talep üzerine ilk 10 günde sattıklarını hatırlatarak, bugün itibarıyla sözkonusu etapta son 15 dairenin kaldığı bilgisini verdi. Durbakayım, Fikirtepe'nin ilk ruhsatlı ve kat irtifakı kurulmuş projesi Concord İstanbul'un ikinci adada yükselecek ikinci etabının ise yılbaşından önce satışa sunulacağını açıkladı. 


İKAMET İÇİN TERCİH EDİLİYOR 


Durbakayım, modern şehircilik ilkeleri doğrultusunda yeniden inşa edilecek olan Fikirtepe'nin yeni halini almasıyla birlikte fiyatların en az yüzde 100 artacağının öngörüldüğünü ifade ederek, bölgede kiralama ve ikinci el satışta da sıkıntı yaşanmayacağını kaydetti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm Fikirtepe'yi afet yasası kapsamına alarak önemli avantajlar sağladığına değinen Durbakayım, projenin yüzde 1 KDV ile satıldığını aynı zamanda vergi ve harç muafiyetinin de bulunduğunu vurguladı. 


Milliyet Emlak Rehberi


Geri Dön