28 / 03 / 2024

Conrad İstanbul Bosphorus’un yangın algılama sistemleri yenilendi!

Conrad İstanbul Bosphorus’un yangın algılama sistemleri yenilendi!

Boğaz manzarasına hâkim Conrad İstanbul Bosphorus Hotel ’in yangın algılama ve anons sistemleri, Ateksis çözüm ortaklığıyla yeniden yapılandı. Conrad İstanbul Teknik Servis Müdürü, Mustafa Kemal Dalkılıç ile değerlendirdik.



Avrupa yakasının en güzide Boğaz manzarasına hâkim Conrad İstanbul Bosphorus Hotel ’in yangın algılama ve anons sistemleri, Ateksis çözüm ortaklığıyla yeniden yapılandı. Ateksis ’in gerçekleştirdiği bu yapılanma projesini, Conrad İstanbul Teknik Servis Müdürü, Mustafa Kemal Dalkılıç ile değerlendirdik.


Conrad İstanbul hakkında bilgi alabilir miyiz?

1992 yılında Avrupa yakasında kurulan otelimiz, İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasına sahip beş yıldızlı bir hizmet sunuyor. Toplam 551 boğaz manzaralı odamız mevcut ve hepsi tamamen yenilenmiş durumda. Otelimiz yakın zamanda yenilendi ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Otelde yaklaşık 3,5 yıldır Teknik Servis Müdürü olarak görev yapıyorum. 

Ateksis ile yürüttüğünüz çalışmalardan bahseder misiniz?

Ateksis ile yangın algılama ve anons sistemleriyle alakalı çalışmalar yapıyoruz. Yatak katlarının yangın algılama sistemleri bitirildi. Kalan bölgelerde yerel olarak çalıştığımız için oteli üç bölüme ayırdık. Otelin bir tarafı eski sistemle devam ediyordu. Bir tarafı da yeni bir algılama sistemi olan Bosch sistemi ile devam ediyor. Aynı anda iki sistemi çalıştırmak zordu. Biz bu durumun üstesinden geldik ve şu anda %95 seviyesinde yeni yangın algılama sistemine sahibiz. Birçok noktada da Bosch ürünleri kullanılıyor. Türkiye genelinde öne çıkan bir firma çünkü. Bakım çalışmalarımızı Ateksis yürütüyor.

Ateksis ile çalışmaktan memnun musunuz?

Bizim için en önemli konu, projede yeterli desteğin sağlanması ve herhangi bir arıza anında firmayla hızlı bir şekilde iletişim sağlamak. Bu kriterlerimiz doğrultusunda Ateksis ile olumlu bir süreç yürüttüğümüzü düşünüyorum. Olası bir sorun yaşandığında, gerekli müdahale ve bilgilendirme başarılı bir şekilde yapılıyor.


Anons sistemlerindeki yenilenmeden bahseder misiniz?

Bu konuda da Bosch sistemine geçiş yaptık. Manzara restoranımızda özellikle ses sistemine önem veriyoruz. Algılama ve anons sisteminde hem müzik yayını yapabiliyor hem de ilgili durumlarda acil anons verebiliyoruz. Bunun bir arada kullanılması bizim için avantaj sağlıyor,  kullanıcı açısından da sağlıklı bir sistem.

BİS Sisteminden bahseder misiniz?

Bosch ’un seminerlerine katıldım, BİS’ in avantajlarını gördüm. Tek bir ekran üzerinden sistemin tüm özelliklerini gösterebiliyor. Aşama olarak bizde BİS’e geçiş yaptık. Sistem kuruldu ancak tamamlanmış değil. Tam olarak kurulduğu zaman başarılı olacağını düşünüyorum. Bunun yanında belirli standartlara uymak zorundayız. Eski sistemimiz Amerika standartlarına göre yapılan bir sistemdi. Avrupa Yangın Algılama Sistemleri Standardı olarak bilinen EN54 standardına uygun olarak Bosch sistemini kullandık. Bu sistem standartlara uygun üretildiği için yangın güvenliği açısından önemli bir avantaj sağlıyor.

Projeyle ilgili düşünce ve değerlendirmeleriniz nelerdir?

Ateksis ile yürütmüş olduğumuz projede sona yaklaştık. %5lik bir sistem kaldı, tamamıyla bitirilmesi bizim için güzel olacak. Bende bitmiş bir sistemi devralmış olacağım. Sistemin başından beri buradayım. Şu aşamaya kadar olumsuz hiçbir faktörle karşılaşmadık. Ateksis teknik destek konusunda başarılı, istediğimiz zaman buradalar. Yılda iki defa da bakım çalışmalarını yürütecekler.  Projenin başarılı bir şekilde tamamlanacağını düşünüyorum. Genel bir test ve bakım yapıldıktan sonra sonuçlarını değerlendireceğiz.


Geri Dön