29 / 03 / 2024

Çöp vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Çöp vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Çöp vergisinin birinci taksiti Mart-Nisan-Mayıs aylarında, ikinci taksiti ise Kasım ayında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. Peki, çöp vergisi son ödeme tarihi ne zaman?



Çöp vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çöp vergisine tabi tutuluyor. 


Belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çöp vergisi, belirlenen oranlarda farklı şekilde hesaplanıyor. 


Su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle hesaplanan çöp vergisi,  su faturasında ayrıca gösterilmek suretiyle tahakkuk etmiş sayılıyor. Bu suretle tahakkuk eden vergi, su tüketim bedeli ile birlikte belediyelerce tahsil ediliyor. 


Bu verginin birinci taksiti Mart-Nisan-Mayıs aylarında, ikinci taksiti ise Kasım ayında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. Ancak tümünün birden ödenmesinde bir engel bulunmuyor. 


Konutlara ait çöp vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehirlerde ve diğer yerlerde farklı olarak hesaplanıyor. 


İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait Çevre Temizlik Vergisi kanundaki tarifeye göre alınıyor ve büyükşehirlerde artırımlı uygulanıyor. Peki, çöp vergisi son ödeme tarihi ne zaman?


Çöp vergisinin 1. taksit ödemeleri Mart ayında başladı. Verginin 1. taksit ödemeleri henüz devam ediyor. Ancak vergisini hala ödemeyenlerin son 3 günü bulunuyor. Vergi ödemeleri 1 Haziran'da sona eriyor. 


İşyerlerine ait çevre ve temizlik hesaplaması!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön