24 / 04 / 2024

Çöp vergisi sorgulama 2015!

Çöp vergisi sorgulama 2015!

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin belediyeye ödemeleri gereken vergiler arasında çöp vergisi de yer alıyor. Peki, çöp vergisi sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte, çöp vergisi sorgulama 2015!



Çöp vergisi sorgulama 2015!

Bina, apartman, işyeri sahipleri çöp vergisini ödemekle yükümlü sayılıyor. Vergi ödemesi için bildirim formu dolduruluyor.  Bu form bir kereye mahsus veriliyor. Form doldurduktan sonraki işlemler sicil numarası üzerinden takibi yapılarak uygulanıyor. 


Çöp vergisinin mükellefi binayı fiilen kullanan olarak biliniyor. Yani çöp vergisini ödemesi gereken kişi bina sahibi değil, binayı kullanan oluyor. Çöp vergisinin hesaplaması ve ödemesi, işyerlerinde ve konutlarda farklılık gösteriyor.


Konutlarda çöp vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor ve belediyeye gitmeden su faturasında yasıtılarak ödeniyor.


İşyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalarda bağlı oldukları belediyeye giderek ödeme yapmaları gerekiyor. 


Çöp vergisi sorgulama!

Çöp vergisi çevre temizlik vergisi olarak da ifade ediliyor. Çevre temizlik vergisi sorgulama işlemi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye gidilerek yapılabildiği gibi; belediyenin web sayfasından da borç sorgulanabiliyor.


Çöp vergisi 1. taksit son ödeme tarihi!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön