28 / 03 / 2024

Çöp vergisinde son tarih 1 Haziran!

Çöp vergisinde son tarih 1 Haziran!

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu çöp vergisinde son tarih 1 Haziran!



Çöp vergisinde son tarih 1 Haziran!

Belediyenin çevre hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar adına ödenmesi gereken vergiye çöp vergisi deniyor.


Çöp vergisini ödemekle yükümlü olanlar taşınmazların sahipleri değil, taşınmazı fiilen kullanan olarak karşımıza çıkıyor. Vergi ödemeleri ve tahsil işlemlerinde bazı farklılıklar bulunuyor. 


Çöp vergisi konutlarda ve işyerlerinde farklı şekilde hesaplanıyor ve ödeniyor. Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor. 


Ancak, işyeri sahiplerinin ve kiracıların çöp vergisi ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. Çöp  ödemeleri, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor.


2015 yılına ait çöp vergisinin ilk taksit ödemeleri devam ediyor. Verginin 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'da sona erecek. Buna göre, vergi ödemeyenlerin son 5 günü bulunuyor. 


İşyeri çevre temizlik vergisi tarifeleri 2015!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön