25 / 04 / 2024

Corbus, çelikhane yatırımı ile 250 milyon dolar ciro hedefliyor!

Corbus, çelikhane yatırımı ile 250 milyon dolar ciro hedefliyor!

Corbus Metal, fabrikasında ihracat odaklı modernizasyon ve revizyon yatırımları yapıyor. Firma, yapacağı çelikhane yatırımıyla üretiminin en az yüzde 60'ını ihracata kanalize etmeyi planlayarak 250 milyon doların üzerinde ciro hedefliyor.



Corbus Çelik Satış ve Satınalma Koordinatörü Metin Gülmez, pazarlama stratejileri ve yeni yatırımları sayesinde, 250 milyon doların üzerinde ciro hedeflediklerini vurguladı. Gülmez, "Dünyadaki ekonomik durgunluktan dolayı yaklaşık bir yıldır durdurduğumuz çelikhane yatırımına, bu yıl başlayıp, bir yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz" dedi. 


Çelikhane yatırımı için, gerekli tüm fizibilite çalışmalarım yaparak, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunda imzaya sunduklarım dile getiren Metin Gülmez,"ÇED raporumuzun alınması üe yatırımda inşaat ve diğer faaliyetlere başlayacağız. Bu yatırım üe kendi ihtiyacımız olan kütük demirinin 500 bin ton kısmım üretmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Gülmez, yatırım üe birlikte tesis değerini, 120 müyon dolar seviyelerinde öngördüklerine değinerek, 200 kişiye istihdam sağlamayı amaçladıklarının da altım çizdi. Söz konusu yatırımdaki temel amacın, artan rekabet koşulları içinde fabrikanın ihtiyacı olan hammaddeyi kendi kontrolleri altında üretmek olduğuna dikkat çeken Gülmez şöyle konuştu: "Bu yatırım üe ayrıca, dışa bağımlüığımızı minimize edeceğiz. Böylece, kendi hammaddemiz ve nihai üretimimiz aynı çatı altında olacak. Böylece verimli çalışacağız. Bu yatırımımızın dışında solar enerji kısmında da yatırımımız olacak ve bununla ilgili çalışmalarımızı bitirmek üzereyiz." 


İki yılda yüzde 669 büyüdük! 


Kuruluş döneminden itibaren, sevk ettikleri ürünleri çeşitlendirerek, 70 ülkeye ihracat yaptıklarım söyleyen Metin Gülmez, yeni ve alternatif pazarlar için çalışmalara da hız verdiklerini bildirdi. Afrika'nın bazı bölgelerinde stok alanları oluşturduklarını belirten Gülmez, kendi ürünlerini ihraç ederek, Afrika ülkekurulu olan fabrikaları ve İstanbul merkez ofisleri üe birlikte 200 çalışanla faaliyetlerini sürdürdüklerine değinen Metin Gülmez, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Türkiye genelinde ve tüm sektörleri içine alan bir araştırmada Corbus Metal, 2010-2012 yıllan dikkate alındığında, yüzde 669 büyüme üe en hızlı büyüyen dokuzuncu şirket olarak açıklandı" şeklinde konuştu. Gülmez, ayrıca Corbus Metal'in söz konusu büyüme performansından dolayı ödüle layık görüldüğünün bügisini vererek, bu ödülün dünyada artan rekabet koşulları içinde ve gittikçe daralan konjonktürel yapıda, mevcut yatırımlarının da finansal dönüşümünün sağlanmasında motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti. araştırma servisi lerinde pazarlama faaliyetlerine hız verdiklerini duyurdu. Gülmez, "Özellikle Afrika'da bazı ülkelerde bulunan temsüciliklerimiz sayesinde, bu ülkelere sevkiyatlarımızı sürdürüyoruz" dedi. 


Demir Çelik üretim faaliyetlerine ilk kademede, pazarlama ve satış odaklı başladıklarını büdiren Metin Gülmez, kısa sürede Payas Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika satın aldıklarını aktardı. Gülmez, geçen süre zarfında ise tesisleri üe ügüi modernizasyon yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini ve başlangıçta 150 bin ton/yü olan üretim kapasitesini, bugün itibarıyla inşaat demiri üretimi olmak üzere 500 bin ton/yü seviyesine taşıdıklarım üetti. 


Dünya Sektörel Ek


Geri Dön