19 / 04 / 2024

Corinthians, 70 bin kişilik mezarlık inşa ettiriyor!

Corinthians, 70 bin kişilik mezarlık inşa ettiriyor!

Corinthians, 25 milyona varan taraftar kitlesi için ölümünden sonra futbolcularla yan yana yatmak isteyen 70 bin taraftar için mezarlık yaptırıyor. Mezar fiyatı, ünlü oyunculara yakınlığına göre 3 bin 240 dolara kadar çıkabilecek.



Brezilya futbol kulübü Corinthians, sevdikleri futbolculara yakın gömülmek isteyen taraftarlar için bir mezarlık açacağını açıkladı.


Taraftarlar Sao Paolo yakınlarında yapılacak "Daima Corinthians" mezarlığındaki 70 bin parsel arasından kendilerine mezar yeri alabilecek.


Takımın efsane oyuncularından bazıları da burada toprağa verilecek.


Corinthians 25 milyon civarındaki taraftarıyla Brezilya'nın ikinci büyük taraftar tabanına sahip.


Sonsuza dek!


Projeden sorumlu şirketin yönetim kurulu başkanı Ricardo Polito'nun verdiği bilgilere göre, mezarlığın içinde ayrıca, toplantı ve etkinlikler için salonlar, bahçe düzenlemeleri, bir lokanta, gölet ve doğa koruma alanı da bulunacak.


Kendilerini "vefakarlar" diye adlandıran ama rakipleri tarafından "çılgın çete" diye bilinen Corinthians taraftarları böylece vefakarlıklarını sonsuza kadar sürdürme imkanına kavuşuyor.


Tabi bu imkana kavuşabilmek için biraz masraf yapmak gerekecek.


Bir mezarlık yerinin fiyatı, ünlü oyuncuların mezarlarına yakınlığı ve yerinin güzelliğine göre 1.870 ila 3.240 dolar olabilecek.


Aslında bu futbol klüplerinin taraftarları için sunduğu ilk mezarlık hizmeti değil. Daha önce aralarında Arjantin'den Boca Juniors'un da aralarında bulunduğu bazı kulüpler taraftarlarına özel mezarlıklar açmıştı.


BBC Türkçe


Geri Dön