19 / 04 / 2024

Corio krizde AVM projelerini tamamlayacak

Corio krizde AVM projelerini tamamlayacak

Corio, krizde yeni projeler geliştirmek yerine mevcut projelere odaklanacak



Akmerkez'in yüzde 46.9'unu satın alarak 2005'de Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapan Hollandalı yatırım şirketi Corio, krizde yeni projeler geliştirmek yerine mevcut projelere odaklanacak.

Krizle beraber AVM yatırımcısı ve kiracı arasındaki dengelerin sarsıldığını söyleyen Corio Türkiye CEO'su Koray Ergül, "Krizde kiracı karmasında daha etkili ve ortak alan harcamaları her geçen gün azalan bir trend içinde yönetenlerin kazanacağı bir döneme girildi. 2009 ve 2010 yılı kendi içinde belli bir yavaşlama getirecek. Bu süre içinde AVM yönetici ve yatırımcıları da kendilerini yeni ortamlara adapte etmeye çalışacaklar" dedi.
"Yatırımcısı olduğumuz 10 proje var. Şu anda Corio yönetimi altında dört AVM'miz var" diyen Ergül, "Bunların dışında Corio'nun son projeleri arasında yine yüzde 100 sahip olacağı 55 bin metrekarelik 2012'de açılacak Malatya Alışveriş Merkezi ve Tarsus'ta bulunan 27 bin metrekarelik Tarsus Alışveriş Merkezi projeleri bulunuyor.

Bu projeleri hızla tamamlamak ve etkin bir şekilde yönetmek için çalışacağız" diye konuştu. Ergül krizde projelerini ertelemediklerini ama projelerinin konseptlerini değiştirdiklerini ifade etti.
Milliyet


Geri Dön