19 / 04 / 2024

Corio, Multi portföyünün 1.3 milyar Euro'luk kısmını aldı

Corio, Multi portföyünün 1.3 milyar Euro'luk kısmını aldı

Corio, Multi portföyünün 1.3 milyar Euro'luk kısmını  satın aldığını açıkladı. Toplam 600 milyon Euro'ya kadar yeni hisse senedini satışa çıkardı



Corio, Multi Corporation ile mutat şartlar çerçevesinde; Almanya, İspanya ve Portekiz'de 662 milyon Euro karşılığında dört alışveriş merkezinden oluşan operasyonel portföyün ve Almanya'da yaklaşık 660 milyon Euro karşılığında beş projeden oluşan geliştirme portföyünün satın alınmasına ilişkin bir anlaşma imzaladı. İşleme ilişkin toplam yatırım miktarının yaklaşık 1.3 milyar Euro'yu bulması bekleniyor. 

Corio CEO'su Gerard Groener konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: 

"Bu anlaşma Corio'ya Kıta Avrupa'sının en büyük tüketici pazarını portföyüne ekleme fırsatını ve Avrupa'nın önde gelen alışveriş merkezi geliştirme şirketi Multi'yle ortak hareket etme şansını veriyor. Yeni Multi ortaklığımızla birlikte güçlenen Pan-Avrupa varlığımız Corio'yu gelecekteki büyüme fırsatlarından yararlanabileceği eşsiz bir konuma taşıyor". 

Hisse senedi arzı 25 Mart 2010 tarihinde başladı. Satınalmanın tamamlanmasının ardından, bu işleme yeni hisse senedi arzı ve Corio'nun mevcut banka olanaklarının izlediği bir kombinasyonla fon sağlanacak. Bu arzdan Corio 600 milyon Euro'ya kadar gelir elde etmeyi hedefliyor. Bu gelirin 450 milyon Euro'su ile satın almaya fon sağlanacak. Geriye kalan miktar ise, öteki mevcut ve gelecek projelerin finansmanıyla birlikte şirketin genel amaçları için kullanılacak. 

Hollanda emeklilik fonu varlık yöneticisi sıfatıyla hareket eden Algemene Pensioen Groep N.V. (`APG') hisse senedi arzına mevcut yaklaşık yüzde 36.8'lik oransal payıyla katılacağını taahhüt etti. 

Arzda satışa sunulacak yeni hisselerin alım ve satımıyla ilgili rehber bilgiler 25 Mart 2010'dan itibaren www.corio-eu.com sitesinde ve basılı olarak Corio ofisleri ve yöneticilerinden temin edilebilecek. 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Multi yüzde 15'ini Corio'ya sattı

TÜRKİYE iştiraki Multi Turkmall aracılığı ile Türkiye'de Forum adıyla alışveriş ve yaşam merkezleri acan ve yöneten Avrupa'nın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi Hollanda merkezli Multi Coorporation , Avrupa yatırımlarının yüzde 15'ini 1,3 milyar euro bedelle Türkiye'de de yatırımları bulunan Hollandalı gayrimenkul şirketi Corio'ya satıyor. Multi bu satıştan elde edilen gelirin önemli bir bölümünü Türkiye'deki yatırımlarında kullanacak.
Sabah


Geri Dön