19 / 04 / 2024

Çorlu Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu açıldı!

Çorlu Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu açıldı!

Yapımı Çorlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, düzenlenen törenle açıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Çorlu halkının eseridir" dedi.




Çorlu Belediyesi tarafından şehre kazandırılan en önemli spor tesislerinden biri olan Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşımızın okunması ile başlayan ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün, Candan Yüceer, Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, MSB Çorlu İnşaat Emlak Bölge Başkanı Müh. Albay A. Tamer Ünal, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınorak, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurlu Başkanı Enis Sülün, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, eski Belediye Başkanları, eski ve yeni Belediye Meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti il ve ilçe başkanları ve yöneticileri, muhtarlar, oda başkanları, sivil toplum temsilcileri, yüzme antrenör ve sporcuları, ÇBSK idareci, antrenör ve sporcuları ile vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.


"En Büyük Sportif Yatırımlarımızdan Birisi"


Çorlu Belediyesi'nin önceki ve yeni dönem meclis üyelerine teşekkür eden ve havuzun adını oy birliği ile Mustafa Kemal Atatürk koyduklarını belirten Başkan Baysan, Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun Çorlu halkının eseri olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;


"Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz, en önemli spor tesisi yatırımlarımızdan biri. Bugün burada 22.363 metrekare yüzölçümüne sahip arsa üzerinde toplam 5154 metrekare inşaat alanına sahip yaklaşık 5 milyon Türk Lirası bedelle yapımını tamamladığımız Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nu sizlerle birlikte halkımızın hizmetine sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tesisimiz bünyesinde 25 m x 16 m ölçülerinde yarı olimpik yüzme havuzu, 4 m x 16 m ölçülerinde ve çocuk havuzu bulunmaktadır. Ayrıca bodrum, zemin, birinci ve asansör katı olmak üzere 4 mahalden oluşan yarı olimpik yüzme havuzumuz bünyesinde Fitness Salonu, Bay-Bayan Masaj odaları, Bay-Bayan Dinlenme Odaları, Lobi, Bay-Bayan tuvaletleri ve Duşlar, Sauna, Vitamin Bar, Sığınak ve Su Depoları, Fuaye, Malzeme Deposu, Ses Kayıt Odası, Rock  Kabinet, Tesis Müdürü Odası, Bay-Bayan Hakem Odaları, Bay- Bayan Antrenör Odaları, Danışma, İlk Yardım Odası, Servis Odası, Soyunma Odaları,  Seyirci Fuaye Alanı ile bilardo ve masa tenisi oyun salonları vardır. Şehrimize  kazandırdığımız bu son derece modern ve komplike tesisimiz 540 seyirci kapasitelidir.


Göreve geldiğimiz günden günümüze gerçekleştirdiğimiz her çalışmada önceliği insana ve gençliğimize verdik. Halka dokunan, pozitif katkılar sunan projeler ürettik. En büyük sportif yatırımlarımızdan biri olan  Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu da bunların en önemlilerinden biridir. Umut ediyorum ki açılışını yaptığımız tesisimizde gelecekte önemli başarılara imza atacak; ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında şehrimizi en ön sıralarda temsil edecek zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı genç sporcularımız yetişecektir. Nasıl ki Çorlu Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda yetişen basketbolcularımız, voleybolcularımız, güreşçilerimiz ve bir çok branştaki yüzlerce sporcumuz başarı çıtasını en yukarılara taşıdılarsa; bu tesisimizde de eğitim alacak yüzücülerimiz gün gelecek çeşitli madalya mücadelelerini kazanarak şampiyon unvanı alacaklardır. 


"Spor ve Sporcularımız Daima Destekledik"


Gençlerimizin ilgilerini sportif ve kültürel alanlara çekerek onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak; sporun insana sağladığı özgüven ile topluma başarılı bireyler kazandırmak adına  yerel yönetim olarak projelendirdiğimiz bir çok sportif tesisimizi hizmete aldık; sporcularımıza destek verdik. UEFA  standartlarına uygun 2256 kişi kapasiteli Şehir Stadı, Kapalı Spor Salonu, Ahmet Taner Kışlalı Stadını halkımızın hizmetine sunduk. Başta Gölbaşı ve Cumhuriyet Parkı olmak üzere şehrimizdeki parklarımıza yürüyüş ve bisiklet parkurları, tenis kortları ve açık hava spor aletlerinden oluşan bir çok spor donatı alanları yapılandırdık.  Bölgesel, ulusal ve uluslar arası müsabakalarda dereceye giren yüzlerce sporcumuzu ödüllendirdik. Şehrimiz amatör spor kulüplerine kanuni mevzuatın elverdiği azami rakamlarda maddi yardımda bulunduk, malzeme desteği sağladık. Önümüzdeki dönemde de inşallah Hatip mahallemize 5000 kişilik bir kapalı spor salonu kazandıracağız. Muhittin mahallemizde Mehmet Akif  Ersoy Anadolu Lisemizin yanında yaklaşık 12 dönüm alanda 3'ü açık tenis kortu ve 1'i üzeri branda kaplı çelik konstrüksiyondan imal edilen kapalı tenis kortu ve basketbol sahasının inşaatına başladık. Bülent Ecevit Bulvarı'nda Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan spor lisesinin temelini geçtiğimiz haftalarda hep birlikte gerçekleştirdik.


"Halkımızın Yaşamaktan Mutluluk Duyacağı Bir Kent İçin Çalışıyoruz"


81 farklı ilimizden yaklaşık 250.000 insanımızın yaşadığı huzur kenti Çorlu; yaptığımız yatırımlar neticesinde gelecekte bir spor ve sporcu kenti olarak anılacaktır.  Bundan emin olun ki görevde olduğumuz zaman zarfında Çorlu halkının yaşamaktan mutluluk duyacağı bir kent yaratacak; sizlerin desteğiyle daha bir çok projeyi el ele gönül gönüle başarıyla hayata geçireceğiz. Davetimize icabet edip Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzun açılış törenine katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor; sevgi ve saygılar sunuyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün adını verdiğimiz tesisimiz Çorlumuza hayırlı olsun."


Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın ardından konuşma yapan Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Candan Yüceer, Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 15 Temmuz da yaşanan darbe girişimi ve her türlü terörü lanetleyerek kınadıklar. Demokrasi Şehitlerine Allah'tan rahmet dileyen konuşmacılar, bu yaşanan acı olayların ülkenin birlik ve beraberliği için vesile olmasını temenni ederek, Çorlu Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun hayırlı olması temennisinde bulundular.


Yapılan konuşmaların ardından kurban ve kurdele kesimi gerçekleştirilirken, konuklar Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nu ziyaret etti. Yüzme sporcuları hazırladıkları pankartla Başkan Baysan'a teşekkür ederken, açılışa katılanlara yönelik gösteriler düzenledi.



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön