11 / 05 / 2024

Çorlu'da 1 milyon 628 bin TL'ye satılık 3 arsa!

Çorlu'da 1 milyon 628 bin TL'ye satılık 3 arsa!

Çorlu İzalei Şuyu Satış Memurluğu, Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Hatip Mahallesi, 2688 ada, 1 ve 2 parselde yer alan arsa vasıflı taşınmazlar ile 2689 ada, 1 parselde bulunan arsa vasıflı taşınmazı satışa sunuyor



Çorlu İzalei Şuyu Satış Memurluğu tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. ÇORLU İZALEİ ŞUYU SATIŞ MEMURLUĞU'NDAN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

Dosya no : 2010/34 Satış

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, kıymeti, adedi, evsafı

1- Tekirdağ ili Çorlu ilçesi Hatip Mahallesi 2688 Ada 1 Parselde kayıtlı 2.124,52 m2 miktarlı arsa vasıflı taşınmaz Tekirdağ-Çorlu Karayoluna yakındır. Taşınmaz Çorlu Belediye Başkanlığı eski hizmet binası ile Çorlu Park sitesine yakın bir konumda bulunmaktadır. Taşınmazın çevresinde konut yoğunluğu bulunmamakta, ancak Çorlu ilçesinin gelişmekte olan bir bölgesinde yer almaktadır.

DEĞERİ: Taşınmaza 424.904,00 TL. kıymet takdir edilmiştir.
İMAR DURUMU:E=1.00 konut alanında kalmaktadır.
SATIŞ GÜN VE SAATİ : 18/07/2011 günü, 14:00-14:10 saatleri arası.

2- Tekirdağ ili Çorlu ilçesi Hatip mahallesi 2688 Ada, 2 Parselde kayıtlı 2.170,23 m2 miktarlı arsa vasıflı taşınmaz, Tekirdağ Çorlu yoluna cepheli olup, taşınmaz Çorlu Belediye Başkanlığı eski hizmet binasına ve Çorlu Park sitesine yakın bir konumda bulunmaktadır. Taşınmazın çevresinde konut yoğunluğu bulunmamakta ancak Çorlu ilçesinin gelişmekte olan bir bölgesinde yer almaktadır.

DEĞERİ: Taşınmaza 759.580,50 TL. kıymet takdir edilmiştir.
İMAR DURUMU: E=2,00 ticari alanda kalmaktadır.
SATIŞ GÜN VE SAATİ: Taşınmaz 18/07/2011 günü saat 14:25-14:35 arasında birinci açık artırmaya çıkarılacaktır.

3-Tekirdağ ili Çorlu ilçesi Hatip Mahallesi 2689 Ada, 1 Parselde kayıtlı 2.959,31 m2 miktarlı arsa vasıflı taşınmaz, Tekirdağ Çorlu yoluna cepheli olup, taşınmaz Çorlu Belediye Başkanlığı eski hizmet binasına ve Çorlu Park sitesine yakın bir konumda bulunmaktadır. Taşınmazın çevresinde konut yoğunluğu bulunmamakta ancak Çorlu ilçesinin gelişmekte olan bir bölgesinde yer almaktadır.

DEĞERİ: Taşınmaza 443.896,50 TL. kıymet takdir edilmiştir.
İMAR DURUMU: E=l ,00 konut alanında kalmaktadır.
SATIŞ GÜN VE SAATİ: Taşınmaz 18/07/2011 günü saat 14:50-15:00 arasında birinci açık artırmaya çıkarılacaktır.

SATIŞ ŞARTLARI:

1- Gayrimenkullerin birinci açık arttırması yukarıda yazılı gün ve saatler arasında Çorlu Adliyesi Savcılık Binası Ceza Mahkemeleri Yazı İşleri Müdürlüğü (İzale-i Şüyu Satış Memurluğu) odasında açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamım ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 28/07/2011 günü aynı yer ve saatler arasında ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Damga vergisi, tapu alım harcı ile tapu masrafları, taşınmaz teslim masrafları ve K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, tellaliye bedeli, tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarım dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra İflas Kanunun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/34 satış dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

İşbu ilan tebligat yapılamayan ilgililere İİK.nun 127. maddesi gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan olunur. (İİKm.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

NOT: İşbu satış ilanının gazetede yayımlanan ilanı tapuda adresi olmayanlar ile satış ilanı tebliğe gönderilip de adreste tebligat yapılamayanlar için İİK.nun 127 maddesi gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olunur.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön