25 / 04 / 2024

Çorlu'da 82.3 milyon TL'ye satılık fabrika!

Çorlu'da 82.3 milyon TL'ye satılık fabrika!

Çorlu 2.İcra Dairesi, Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Yeni Sıtma Ayazması Balabandere mevkiinde olan arsa üzeri fabrikayı satışa çıkardı. İhalesi 9 Eylül Cuma günü yapılacak taşınmazın satış bedeli 82 milyon 335 bin 929 TL olarak belirlendi.



Çorlu 2.İcra Dairesi, Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Yeni Sıtma Ayazması Balabandere mevkiinde olan arsa üzeri fabrikayı satışa çıkardı. İhalesi 9 Eylül Cuma günü yapılacak taşınmazın toplam satış bedeli 82 milyon 335 bin 929 TL olarak belirlendi.


Özellikleri: Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Yeni Sıtma Ayazması Balabandere Mevkii, Seymen Köyü, 1/1 arsa payı, 102 Ada No, 95, 98, 104 ve 106 Parsellerde kayıtlı fabrika vasıflı taşınmaz.


Taşınmazların Tapu Kayıtlarına İstinaden :


1- Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Seymen Köyü, Yeni Sıtma Ayazması Balabandere Mevkii, 1/1 arsa payı, 102 Ada No, 95 Parselde kayıtlı 24.818,98 metrekare yüzölçüme sahip, ana taşınmaz niteliği ''Fabrika Binası İdari Bina Güvenlik Binası İplik Tevsi Binası Klima Santreli Komprosör Odası ve Arsası''

2- Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Seymen Köyü, Yeni Sıtma Ayazması Balabandere Mevkii, 1/1 arsa payı, 102 Ada No, 98 Parselde kayıtlı 18.120,75 metrekare yüzölçüme sahip, ana taşınmaz niteliği ''Fabrika Boyahane ve Depo Binası Yemekhane Kazan Dairesi Kimyasal Depo Binası Boya Mutfağı Binası ve Arsası''


3-Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Seymen Köyü, 102 Ada, 104 Parselde kayıtlı 18.930,79 metrekare yüzölçüme sahip, ana taşınmaz niteliği '' Bir Katlı Betonarme Jeneratör ve Trafo Binası Bir Zemin Bir Normal Katlı Fabrika ve İdare Bina ve Arsası'' şeklindedir.


4-Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Seymen Köyü, 102 Ada, 106 Parselde kayıtlı 56.083,46 metrekare yüzölçüme sahip, ana taşınmaz niteliği ''Fabrika Boyahane ve Depo Binası Yemekhane Kazan Dairesi Kimyasal Depo Binası Boya Mutfağı Binası ve Arsası''dır.

Adresi: Çorlu Silivri Yolu Üzeri Tekrdağ İstanbul İli Sınırında, Yenisıtma Ayazma Balabandere Mevkii, Balabandere Kenarı, Çorlu/ Tekirdağ Çorlu/ TEKİRDAĞ

Yüzölçümü: Taşınmazların Özellikleri Kısmında Belirtilmiştir.
 
Arsa Payı: 1/1

İmar Durumu: Tekirdağ İli Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'nün Otomatik sayılı imar durum yazısına istinaden 104,95 ve 98 nolu parseller Tekirdağ İl İdare Kurulu'nun kararıyla onaylanan mevzi imar planı içerisinde sanayi alanında kalmaktadır. 106 nolu parsel, Tekirdağ İl Genel Meclisinin 55 sayılı kararıyla onaylanan uygulama imar planı içerisinde ileri teknoloji üretim merkezi alanında kalmaktadır.

Kıymeti: 82. 335. 929,00 TL

KDV Oranı: Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler: Düzenlenen imar yolu dere yatağının 670 metrekare ve C ile işaretli bina imar yoluna 15.45 metrekare tecavüzlüdür. Krokisinde H, G, D, B, C, E, F harfleri ile gösterilen yapılan tescilsizdir.


1.Satış Günü: 21/09/2016 günü 11:00 - 11:20 arası
2.Satış Günü: 19/10/2016 günü 11:00 - 11:20 arası

Satış Yeri: Tekirdağ Yolu üzeri Çorlu Belediyesi Kültür Merkezi Binası Mezat  Salonu Çorlu/Tekirdağ


SATIŞ ŞARTLARI:

1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, rüçhanlı alacak miktarı dikkate alınmak üzere, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Teminatlar Müdürlüğümüz Vakıfbank TR0***********007290495918 No'lu hesabına yatırılabilir. Teminatlarını bankaya yatıranların makbuzunun ibrazı ile ihaleye katılması mümkündür. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

 3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/1838 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön