26 / 04 / 2024

Çorlu'da emsalsiz bina Belediye Meclisi'ne geldi!

Çorlu'da emsalsiz bina Belediye Meclisi'ne geldi!

Çorlu'da Omurtak Caddesi Asker Hastanesi karşısında inşası tamamlanarak hizmete giren Emsalsiz iş merkezi şimdi de Çorlu Belediye Meclisi Akparti üyeleri tarafından Çorlu belediye Meclisi gündemine geldi.



Geçtiğimiz hafta Çorlu yerel basınında gündeme oturan emsalsiz bina Çorlu Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısında gündeme geldi. Çorlu Belediye Meclisi Akparti üyeleri tarafında gündeme getirilen emsalsiz bina için Plan yönünden, Çevre ve Şchirci Maddeleri ile Meclis kararlarına aykırı olduğu kaydedildi. 

Ak Parti gurubu adına verilen som önergesini Belediye Meclisine başkanlık yapan Çorlu belediye Başkanı Ünal Basyan okudu. Kazimiyc Mahallesi 48 Pafta 636 Ada 49-50-51 nolu parsellere ait tarafımıza gelen şikayetler aşağıda belirtilmiştir. 

1 -Plan yönünden; Çevre ve Şehircilik il raporunda 4 maddede uygunsuzluk belirtilmiştir. 

2- Proje Yönünden Aykırılıklar; bina sınırları dışında kolon yapılmıştır. Bu kolonlar aplikasyon projesinde Çorlu belediyesi Plan Proje müdürlüğü tarafından kabul edilmemiştir. 

Buna rağmen imar müdürlüğünce mimari proje ile aplikasyon uymadığı halde ruhsat verilmiştir ve temci üstü vizesi almadan bina inşaata devam etmiştir. 

3-Çorlu belediyesi imar notlarına göre gerekli otopark alanı sağlanmamıştır. 

Otopark yapılması gereken yerlere dükkanlara depo ve bağımsız dükkan olarak onaylanmıştır. Oysaki Çorlu Belediyesi İmar plan notlarında binanın otopark ihtiyacı sağlanmadan bağımsız veya depo yapılamaz maddesi vardır. 42.bodrum kat bağımsız olarak ticari otopark yapılmıştır burada ciddi bir emsal artışı sağlanıp bu alan müteahhit firmaya verilmiştir aslında bu alan ortak otopark alanı olarak ayrılmalıydı. 

5- İmar kanunda olmayacak şekilde ön tarafa çıkma yapılmıştır, bu tip bir uygulama hiçbir binada Çorlu Belediyesi tarafından izin verilmemiştir. Bu konular hakkında Çorlu belediye Meclisinin bilgilendirilmesini arz ederiz 


Geri Dön