20 / 04 / 2024

Çorum Alaca Hükümet Konağı'nda son durum!

Çorum Alaca Hükümet Konağı'nda son durum!

Çorum Alaca'da yapılması planlanan hükümet konağı için hazırlık çalışmaları sürüyor. Konağın ilçeye prestij kazandırması bekleniyor.



Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM idare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ,  TOKİ  Finansman Daire Başkanı, Çorumlu hemşehrimiz Ayhan Karaca ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, Çorum Valiliği'nde bir araya gelerek, Alaca'ya yapılacak olan yeni hükümet konağı için hazırlanan projeyi inceledi. Vali Kılıç ve beraberindekiler, hükümet konağı projesi hakkında istişarelerde bulundu. 


Bilindiği üzere İl Genel Meclisi'nin 2016 yılı Ağustos ayı toplantısında alınan kararla birlikte Alaca'ya yeni hükümet konağı yaptırılacak. Mevcut Alaca Kaymakamlığımın yerine yapılacak olan Hükümet Konağı sürecinin hızlandırılacağını dile getiren Vali Kılıç, "Hükümet Konağı'nı yıkıyoruz. Burada 3,5 dönümlük bir alan ortaya çıkıyor. Çorum'da şuan müze binası olarak kullandığımız, tarihi esere uygun, bir binayı dikiyoruz. U şeklinde bir bina olacak. Burası Alaca Hükümet Konağı olacak. Binanın karşısında bir havuz olacak ve bir de şelale olacak. Alaca Meydanımdan baktığımızda mahalli mimariye uygun, güzel bir Hükümet Konağı yapacağız. Arkada da Dumlupınar İlkokulu var, onu yıkacağız. Orayı da Hükümet Konağı'nın bahçesine katacağız. Hükümet Konağı'nın 4 dönüm bahçesi olacak. Burayı da park halinde tanzim edip halkımıza açacağız" diye konuştu.



Alaca Lider Gazetesi


Geri Dön