24 / 04 / 2024

Çorum Bahabey'deki apartmanların yıkımına başlandı!

Çorum Bahabey'deki apartmanların yıkımına başlandı!

Çorum'da Bahabey Caddesi üzerine modern bir tarzda kurulacak olan bina, bölgeye büyük bir canlılık katacak. Çorum'da ilk defa ithal kompozit kaplama ile kurulacak olan bina, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yaptırılacak.




Çorum'da Bahabey Caddesi üzerine modern bir tarzda kurulacak olan bina, bölgeye büyük bir canlılık katacak. 

Çorum'da ilk defa ithal kompozit kaplama ile kurulacak olan bina, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yaptırılacak. 

Bahabey Caddesi eski Cumartesi Pazarı karşısında bulunan Gümüş Apartmanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılıyor. Çorum'da 40 yıllık mazisi olan bina, miadını doldurduğundan dolayı yıkılarak, yerine Avrupa standartlarında daha modern, daha yaşanabilir ve depreme karşı dayanıklı bina yapılacak. 

Müteahhit Ekrem Keçeli ve Şükrü Türkoğlu ortaklığında yapılan binada Çorum'da ilk kez Almanya'dan ithal edilecek kompozit kaplama kullanılacak. 

Bahabey Caddesi'nde ayrıca C-30 beton ilk kez bu binada kullanılacak. 

Binanın yıkım çalışması dün törenle başlatıldı. Çevre güvenliği alındıktan sonra binanın yıkımına başlanırken, yıkımı Metin Hafriyat gerçekleştiriyor. 

Çevre ve Şehircilik il Müdürü Seyitahmet Sancak ile Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bayrak da yıkım törenine katılırken, müteahhit firmadan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Yıkım çalışmasının Ramazan bayramı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. 

Tören sırasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Seyitahmet Sancak ve Yapı Denetim Sorumlusu İnşaat Mühendisi Turgut İlgü birer konuşma yaparak bazı bilgiler verdi. 


ÇORUM'UN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Müteahhit Şükrü Türkoğlu, kentsel dönüşüm projesi kapsamında, miadını doldurmuş bir binayı yıkarak yeniden yapacaklarını, "Buket Tovver" ismini verecekleri sitenin Bahabey Caddesi'nin çehresini değiştireceğini ve bölgeye büyük bir canlılık katacağını söyledi. Çorum'un en büyük kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağını dile getiren Türkoğlu, binanın yanında bulunan arsayı da katarak 2000 m2 alan üzerine 63 dairelik bina yaptıracaklarını açıkladı.


Kent Haber




Geri Dön