16 / 04 / 2024

Çorum Hitit Üniversitesi bünyesinde yüksek okul kurulacak!

Çorum Hitit Üniversitesi bünyesinde yüksek okul kurulacak!

Çorum’un Bayat ilçesine Hitit Üniversitesi bünyesinde bir yüksek okul kurulması için çalışmalar devam ediyor. Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Genel Sekreter Erdal Kanık, Bayat ilçesinde giderek teknik incelemelerde bulundu.



Çorum’un Bayat ilçesine Hitit Üniversitesi bünyesinde bir yüksek okul kurulması için çalışmalar devam ediyor.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Genel Sekreter Erdal Kanık, Bayat ilçesinde giderek teknik incelemelerde bulundu. Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü’yü makamında ziyaret eden heyet yüksekokul hakkında görüş alışverişinde bulundu. Belediyedeki toplantıya başkan Ünlü’nün yanı sıra İlçe Kaymakamı İdris Akça, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Balcıoğlu, Bayat Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Okumuş, Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçar, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ceylan, il genel ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Üniversitenin ilçemizde gerçekleştireceği eğitim yatırımlarına her türlü alt ve üst yapı desteği vereceklerini açıklayan Başkan Ünlü, “Bu hizmet ve yatırım ilçemiz için son derece hayati öneme sahip. İlçemiz otel, misafirhane, konferans salonu, parklar, spor kompleksleriyle, sosyal donatı alanlarıyla meslek yüksek okulu açılmasına hazır. Meslek Yüksek Okulunun ilçemizin kültürel gelişimine katkı sağlayacak. En kısa zamanda senatodan okulun kuruluş kararı alınmasını talep ediyoruz.” söyledi.



Hürriyet 


Geri Dön