19 / 04 / 2024

Çorum Kent Park'ta betonarme inşaatın yüzde 95'i tamam!

Çorum Kent Park'ta betonarme inşaatın yüzde 95'i tamam!

Çorum Belediyesi'nin vizyon projesi Hıdırlık Peyzaj ve Kentpark'ta çalışmalar hızla devam ediyor. 30 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanacak olan projede betonarme inşaatların yüzde 95'i tamamlandı.



Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan Kentpark ve Hıdırlık Peyzaj projesinde çalışmalar hızla devam ediyor.


İhalenin ardından sözleşmesi 20 Ağustos 2015 tarihinde imzalanan projenin 30 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanması gerekiyor.


21 milyon 119 bin 119 lira bedelle ihalesi yapılan projede gelinen son nokta hakkında Şantiye Şefi Vekili İnşaat Mühendisi Sefa Uzun ve İnşaat Teknikeri Yakup Kalemci'den bilgi aldık. 


Firma olarak inşaat çalışmalarına büyük bir hızla devam ettiklerini dile getiren Sefa Uzun, "Şimdiye kadar betonarme inşaatların yüzde 95'i tamamlandı.  Peyzaj olarak da yüzde 40 düzeyindeyiz. Alt yapı işleri de elektrik ve mekanik bölüm hariç yüzde 60'ı tamamlandı. Birkaç gün içinde ise elektrik ve mekanik bölümün çalışmalarına başlayacağız. İşlerimiz tam gaz devam ediyor. Yılbaşına kadar projenin yüzde 85'ini tamamlamayı hedefliyoruz.  Hıdırlık Peyzaj projesinde ise sanayi de ki dükkanların boşaltılmasını bekliyor. Yıl sonunda burada çalışmalara başlamayı hedefliyoruz" dedi


BİYOLOJİK ARITMA YAPILAN İLK BÜYÜK GÖLET


Kent Park'ta yapılacak olan göletin büyüklüğü 24 dönüm olacak ve bu gölet biyolojik arıtma sistemi ile arıtılacak. Bu büyüklükte biyolojik arıtmayla yapılacak ilk ve tek gölet örneği Çorum'da olacak.


200  DÖNÜM ALANA YAPILIYOR


Etrafındaki peyzaj alanı ile yaklaşık 200 dönüm alan üzerinde yapılan Kentpark, şehrin en büyük parkının 4 katı büyüklüğünde olacak. Kentpark'ta, çocuk oyun alanları, gölet, yürüyüş yolları, piknik alanları, lokanta ve kafe yer alacak.


Çorum Hakimiyet


Geri Dön