16 / 04 / 2024

Çorum Osmancık Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda son durum!

Çorum Osmancık Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda son durum!

Çorum'un Osmancık ilçesinde içme suyunu karşılayacak Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor.



Osmancık halkına sağlıklı ve içilebilir içme suyu sağlamak amacıyla inşa edilen Dereboğazı İçme Suyu Barajı ve Arıtma Tesisi çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında Osmancık tarihinde ilk defa arıtılmış suya kavuşacak.


Osmancık'ın içme suyu problemine köklü çözüm olması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Dereboğazı bölgesine içme suyu barajı inşa ediliyor. Yıllık 2.7 Milyon metreküp kapasiteye sahip baraj, İlçenin içme suyu ihtiyaçını başka bir kaynağa bağımlı kalmadan tek başına karşılayabilecek.


Proje kapsamında içme suyu arıtma tesisi de kuruluyor. Dereboğazı İçme Suyu Barajı ve Arıtma Tesisinin tamamlanmasının ardından ilçenin tamamına arıtılmış içme suyu verilebilecek.


Konu ile ilgili açıklama yapan Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek iç savak yapımına başlanıldığını belirtti.


Belediye Başkanı Karataş, "Dereboğazı İçme Suyu Barajı ve Arıtma Tesisi çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İç savak yapımına başlandı. Dereboğazı Barajı ile şehrimiz tarihinde ilk defa arıtılmış suya kavuşacak. Arıtılmış, daha sağlıklı, daha içilebilir içme suyunu halkımızın hizmetine sunacağız inşallah" dedi.


"Tesisin 2016 Yılı Sonunda Tamamlanması Planlanıyor"


Gölet, Osmancık ilçesinin içme suyunun temin edileceği temelden 47 metre yüksekliğinde, 191 metre uzunluğunda, 600 bin metreküp gövde dolgu hacmine sahip ve Köpekçayırı deresi üzerinde yapımı devam ediyor.


Proje ile Osmancık İlçesine yıllık 2,71 milyon metreküp içme suyu sağlanmak suretiyle Osmancık ilçesinin 2060 yılına kadar olan İçme suyu ihtiyacı karşılanacak. Kamulaştırmadan kaynaklı yereldeki engellemelerden meydana gelen gecikmeye rağmen, Gölet inşaatının 2016 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.


Hedef Halk


Geri Dön