26 / 04 / 2024

Çorum Sungurlu 3. Etap TOKİ Konutları'nda başvurular başladı!

Çorum Sungurlu 3. Etap TOKİ Konutları'nda başvurular başladı!

Çorum Sungurlu Kaymakamlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yürüttüğü 3.Etap Konut projesinin müracaatları başlıyor. Çorum Milletvekili Salim Uslu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.



Çorum Sungurlu Kaymakamlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yürüttüğü 3.Etap Konut projesinin müracaatları başlıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çorum Milletvekili Salim Uslu, “İhtiyacı olan ilçelerimizde Konut projelerimize devam ediyoruz. Bilindiği üzere, TOKİ’nin ülke genelinde başlattığı konut seferberliği kapsamında, özellikle yoksul, dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşların konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik uygulamaların ülke geneline dengeli bir şekilde dağıtılması amacıyla, talep örgütlenmesi modeliyle çalışmalarına devam ediyor.


Alt Gelir Grubu İçin 64 Konut


Bu kapsamda, Sungurlu ilçemizin konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak Kaymakamlığımızca yapılan çalışma ile 16.201 m² yüzölçümlü arazide 130 Konut, Cami, Şadırvan ve Ticaret Merkezi projelendirme çalışması yapılmıştır. Proje kapsamında alt gelir grubu için B1 Tipi, 3 Blok, 64 konut olmak üzere 2+1 daire, standart grup için C1 Tipi, 3 Blok, 66 konut olmak üzere 3+1 daire yapılacaktır. İlçemize hayırlı olsun” dedi.


Kira Öder Gibi Konut


Alt gelir grubu için planlanan konutlarda ortalama 302 TL taksit tutarı ile 20 yıl’a kadar ödeme imkanı sunulduğunu da belirten Uslu, “Hükümetimizin dar gelirlilere sunduğu alternatiflerle kira bedeli öder gibi vatandaşları konut sahibi yapmaya devam ediyoruz. 23 Mayıs Pazartesi günü başlayacak müracaatlarla ilgili şartlar Kaymakamlığımızca duyurulacaktır” dedi. 



Çorum Gazetesi




Haber Çorum Hakimiyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Çorum'un Sungurlu ilçesi eski hastane binası arkasına yapılması planlanan olan 3. Etap TOKI konutlarının müracaatları başladı.


Sungurlu Kaymakamlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilçenin konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik proje hayata geçirilecek ilçe kaymakamlığı tarafından yapılan çalışma ile 16 bin 201 metrekare yüzölçümlü arazide 130 konut, cami, şadırvan ve ticaret merkezi projelendirme çalışması yapıldı.


Proje kapsamında alt gelir grubu için B1 Tipi, 3 Blok, 64 konut olmak üzere 2+1 daire, standart grup için C1 Tipi, 3 Blok, 66 konut olmak üzere 3+1 daire yapılacak. Alt gelir grubu için planlanan konutlarda ortalama 302 TL taksit tutarı ile 20 yıla kadar ödeme imkanı sunuluyor.



Çorum Hakimiyet


Geri Dön