25 / 04 / 2024

Çorum Uğurludağ'a toplu konut ve futbol sahası yapılacak!

Çorum Uğurludağ'a toplu konut ve futbol sahası yapılacak!

AK Parti Uğurludağ ilçe kongresinde konuşan milletvekili Salim Uslu yaptığı açıklamada çeltik fabrikası için önümüzdeki günlerde Pankobirlik’ten teknik bir heyetin ön inceleme için ilçeye geleceğini söyledi.




Ak Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Uğurludağ ilçesine çeltik fabrikası, toplu konut sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacağını açıkladı.

AK Parti Uğurludağ ilçe kongresinde konuşan milletvekili Salim Uslu, çeltik fabrikası için önümüzdeki günlerde Pankobirlik’ten teknik bir heyetin ön inceleme için ilçeye geleceğini söyledi. Uslu, ilçeye çeltik fabrikası kurulmasıyla birlikte zengin ürün çeşitlemesi, istihdam ve fiyatların regüle edilmesinin sağlanacağını belirtti.


Uğurludağ’a ikinci bir müjdelerinin ise sentetik çim yüzeyli futbol sahası olduğunu anlatan Uslu, “Futbol sahamızın birinci etap çalışmaları için 700 Bin TL bugün Gençlik ve spor İl Müdürlüğü’ne gönderildi. Sahanın 1.2 milyon TL’ye mal olacak olan tel örgüleri ve aydınlatması birinci etapta tamamlanacak. 500 bin TL’ye mal olacak sOyunma odası binası ve çelik kapalı tribünü ikinci etapta tamamlanacak. Ayrıca 1993 yılında başlanan antrenman spor salonunu tamamlayarak hizmete açtık” dedi.

Uğurludağ Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi işbirliğiyle kendi girişimleri sonucu ilçede toplu konut projesi hayata geçireleceğini dile getiren Uslu, toplu konut projesi belediyenin arsa çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Uslu, konutların yapıldığı arazinin belirlenmesinin ardından arsanın TOKİ’ye devredileceğini ifade etti.


12 YILDA 149 MİLYON TL YATIRIM

AK Parti iktidarında ilçede devam eden ve başlatılan yatırımla, desteklemelerin toplamının yaklaşık 149 milyon TL olduğunu açıklayan Uslu, “Uğurludağ İlçe Hastanesini tamamladık. Uzun yıllar süren yatırımlar tarih oldu. İlçede 30 yıldır gündemde olan, 77 bin 50 dekar araziyi sulayacak olan Tımarlı Sulaması 2.Kısım ihale ediliyor. Şendere içmesuyu ve sulama göleti tamamlandı. Sulama ve içme suyu çalışmaları için ilk etapta 5 Milyon TL ödenek gönderildi. Küçükerikli, Kızağılı, Kaledere Karaevliya, Eskiçeltek köyü Dereyar ve ilçe merkezindeki Kuru deresinin taşkın korumaları sağlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından belediyemize çöp toplama aracı kazandırılırken, alt yapı yatırımları kapsamında 361 Bin TL ödenek yardımı yapıldı. Belediyemize çok amaçlı yol süpürme aracı kazandırılırken Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 84 kişiye istihdam sağlandı. Sosyal yardımlar kapsamında ise evde bakım yardımından 84 aileye 2007-2013 yıllarında 2,3 milyon TL, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 2003-2013 yıllarından ihtiyaç sahiplerine 2,6 milyon TL yardım yapıldı. Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan traktör ve ekipmanları desteklemesinde 8 Projeye yüzde 50’si hibe olmak üzere 755 bin TL, İl Genel 2015 performans programında Karakısık ve Küçükerikli köylerine kilittaşı, Gölçeağaç ve Karaevliya köylerine kanalizasyon, Üçdam köyüne çocuk oyun grubu, Belkavak-Yarımca-Üçdam-Karakısık ve Belkavak-Sungurlu-Tuğlu grup yolunun ikinci kat asfaltları yapıldı.



Çorum Haber


Geri Dön