26 / 04 / 2024

Çorum'a 40 milyon TL'lik Kentpark yatırımı!

Çorum'a 40 milyon TL'lik Kentpark yatırımı!

Çorum Belediyesi'nin 40 milyon TL'lik yatırımı olan Kentpark’ta çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Projenin yıl sonunda hizmete sunulması bekleniyor.



Çorum Belediyesi'nin en büyük yatırımı olan Kentpark’ta çalışmalar hızla sürüyor. Hıdırlık mevkiinde yaklaşık 157 bin metrekare alan üzerinde çay bahçeleri, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuklar için trafik eğitim parkı ve oyun alanları, açık hava konser alanı ve amfi tiyatro gibi eğlence, spor ve dinlence gibi çok amaçlı bölümler inşa edilecek. 


Kentpark’ın rekreasyon projesi için yurt içi ve yurt dışında incelemelerde de bulunuldu. Proje yıl sonunda hizmete sunulacak.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü açıklamasında “Kentpark’ımızda 3 bin 500 tane yetişmiş ağaç olacak. 200 bin adet çalı türü bitki dikeceğiz. Bu dikilen ağaç ve bitkiler 1 kaç yıl içerisinde Kentpark’ı rengârenk hale getirecek. Yeşille iç içe oluşturulan açık hava spor alanları ile herkesin tercih edeceği bir yer olacak. Ayrıca içerisinde Türkiye’nin en büyük biyolojik arıtmalı sistemine sahip bir gölet de yer alacak” dedi.



Milliyet


Geri Dön