26 / 04 / 2024

Çorum'a 50 milyon TL'lik 7 tesis!

Çorum'a 50 milyon TL'lik 7 tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çorum'a yaptırılan ve 50 milyon liraya mal olan 7 tesis için toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi.




Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çorum'a yaptırılan ve 50 milyon liraya mal olan 7 tesis için toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi.


Hürriyet meydanında düzenlenen programa Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Çorum Valisi Ahmet Kara, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, bakanlık yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.


Eski Türkiye'de temel atılırken, yatırımın unutulduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "Çorum'a her gelişimizde müjde ile geliyoruz. Daha önceki gelişlerimizde toplam maliyeti 665 milyon lira olan 68 müjde vermişiz. Bu sefer toplam maliyeti 64 milyon lira olan 14 tesisin müjdesini veriyoruz. 7 tesisimizin temelini atacağız. 52 milyon liraya mal olacak. Çorum'a AK Parti iktidarlarında 8 milyar liralık yatırım yapıldı. Demiryolu yatırımıyla birlikte bu rakam 13 milyar liraya yükselecek. Türkiye eski Türkiye değil. Eskiden 1 lira ile işler dönüyordu. Eski Türkiye'de temel atılırdı unutulurdu. Şimdi temel atıyoruz müteahhitlerimizi çağırıp tarih ve saat istiyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor. Sizlere hizmet etmek bizim için önemli. Önemli olan gökkubede hoş sada bırakmaktır. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Çorum'un suyu yoktu. Göreve geldiğimizde ilk önce Çorum'a modern bir içme suyu arıtma tesisi yaptık. Hatap barajını, Koçhisar barajını yaptık. Koçhisar'ın hikayesi roman olur. Sadece biz çalışmıyoruz. Ulaştırma Bakanlığımız muhteşem yollar yaptı. İstanbul ve Ankara'dan buraya gelmek meseleydi. Yollar Afyon kaymağı gibi. 2 saatte Ankara'dan geliyoruz. İstanbul'u Ankara'yı Çorum'a yaklaştırdık" ifadelerini kullandı.


Eroğlu’nun konuşmasının ardından Osmancık Taşkın Koruma Tesisi (Sel Kanalı) ile birlikte 50 Milyon TL yatırımla yaptırılan toplam 7 tesisin açılışı gerçekleştirildi.


OSMANCIK TAŞKIN KORUMA TESİSİ


İnşaatı tamamlanarak açılışı gerçekleştirilen Osmancık Taşkın Koruma Tesisi ilçede sel baskınlarının önlenmesi hedefiyle inşa edildi. Esentepe Mahallesi Doğudere’den başlayarak Kızılırmak’a ulaşan kanal ile Doğudere ve Tillim Çayından gelen sel sularının Kızılırmak’a tahliyesi amaçlanıyor. Böylelikle önceki yıllarda yüzlerce ev ve iş yerinin etkilendiği sel baskınlarının önüne geçilmiş olacak.





Osmancık Belediyesi


Geri Dön