25 / 04 / 2024

Çorum'a kültür merkezi yapılması için çalışma başlatıldı!

Çorum'a kültür merkezi yapılması için çalışma başlatıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in talimatı doğrultusunda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Murat Gürül ile Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kültür Merkezleri Daire Başkanı Çağdaş Şener, Çorum’a geldi...




Çorum’un kültür merkezine kavuşması için çalışmalara başlandı.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in talimatı doğrultusunda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Murat Gürül ile Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kültür Merkezleri Daire Başkanı Çağdaş Şener, Çorum’a gelerek kültür merkezi olarak düşünülen alanlarda incelemelerde bulundu.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ve Müze Müdürü Dr. Önder İpek ile birlikte Kerebigazi Otoparkı’nda incelemelerde bulunan heyet, daha sonra Devlet Tiyatro Salonu’na geçti. Devlet Tiyatro Salonu’nu geçen Gürül ve Şener buranın fiziki yapısı hakkında bilgi aldı. Heyet son olarak Vali Sabri Başköy ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile bir araya gelerek yeni kültür merkezi konusunda yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Yapılan görüşmeler sonunda yatırıma esas olacak projenin hazırlanması için karar alındı. Ayrıca Kültür Merkezi için belirlenen Kerebigazi Otoparkının yetersiz olduğu takdirde yeni merkezin Hıdırlık mevkiinde bir tarafta yapılmasının da planladığı öğrenildi.


Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Çorum’un tarihiyle, kültürüyle ve sanatsal çalışmalarıyla köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.


Çorum’daki kültürel ve sanatsal etkinliklerin 1968 yılında yapılmış olan Devlet Tiyatro binasında gerçekleştirildiğini hatırlatan Uslu, “2010 yılında Devlet Tiyatrolarının Çorum sahnesini açması ile birlikte ilde bulunan tek salon yetersiz hale geldi.Her geçen gün artan kültür ve sanat faaliyetlerinin daha rahat ve nezih bir ortamlarda yapılaması için, kente yeni bir kültür merkezi kazandırmak istiyoruz.. Kurmayı planladığımız yeni merkezimiz de 800, 500 ve 1000 kişilik üç salon olacak. Ayrıca merkezde tiyatro ve halk oyunları gruplarının çalışabileceği mekanlar ile el sanatları atölyeleri bulunacak. Projemiz hayata geçtiğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Çorum’a yaptığı en büyük yatırım olacak. Kültür merkezinde hizmete girmesiyle de sosyal ve kültürel alanda yaşadığımız en büyük eksiklik giderilecek. Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik’e duyarlılığından dolayı ve incelemelerde bulunan bakanlık yetkililerine teşekkür ederiz” dedi.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ise, Devlet Tiyatro Salonu’nun talepleri karşılamakta yetersiz kaldığını belirterek, 1968 yılında hizmete açılan binanın yıprandığını söyledi. Tiyatro salonunun tadilatı konusunda çalışma yaptıklarını dile getiren Özüdoğru, binanın tadilat maliyetinin yeni bir hizmet binasıyla eş değer olduğuna dikkat çekti.


Çorum Valiliği’nin yeni bir kültür merkezi konusunda bakanlıktan talepte bulunduğunu anlatan Özüdoğru, “Sayın milletvekilimiz Salim Uslu’da konunun yakın takipçisi oldu. Bakanlıktan olumlu görüş alındıktan sonra konu devlet Planlama Teşkilatı’na sunuldu. Salim Uslu beyin Kalkınma Bakanımızla görüşmesinin ardından kültür merkezinin projesi için çalışma başlatıldı. Çorum Belediyemizde merkez için alan tahsis edeceğini belirtti. Kültür Merkezi’nin yatırım programına alınması için yatırıma esas olacak şekilde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi ortak proje hazırlanması için çalışma başlatıldı” diye konuştu.




Doğu Rehberi


Geri Dön