28 / 03 / 2024

Çorum'da 3 ilçenin doğalgaz boru hattı ihale tarihleri belli oldu!

Çorum'da 3 ilçenin doğalgaz boru hattı ihale tarihleri belli oldu!

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca, Osmancık, İskilip ilçelerine doğalgaz gelmesi için adımlar atılmaya devam ettiğini ve 3 ilçenin doğalgaz boru hattı proje ve kamulaştırma ihalelerinin Ocak ayında yapılacağını açıkladı...




AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca, Osmancık, İskilip ilçelerine doğalgaz gelmesi için adımlar atılmaya devam ettiğini belirterek, 3 ilçenin doğalgaz boru hattı proje ve kamulaştırma ihalelerinin Ocak ayında yapılacağını açıkladı.


Türkiye genelinde Bakanlar Kurulu kararını yerine getiren ilk ilin Çorum’un olduğunu dile getiren milletvekili Salim Uslu, yapılan girişimler sonucunda Alaca, Osmancık ve İskilip ilçelerinin Bakanlar Kurulu Kararı ile doğalgazdan yararlanma kriterine girmesine olanak sağlandığını belirtti. Valilik, İl Özel İdare ve belediyelerin koordineli çalışmalarıyla, üç ilçemizde abone işlemlerinin hızlı bir şekilde tamamlandığını dile getiren Uslu, “Türkiye genelinde Bakanlar Kurulu kararını yerine getiren ilk il olma gururunu bizlere yaşatmışlardır. BOTAŞ Genel Müdürlüğünün Kalkınma Bakanlığından talep ettiği ek ödenek 2013yatırım programına takibimiz sonucu dahil edilmişti.Türkiye genelinde 9 ilçe için aktarılan 1 milyon TL ödenek ile Alaca ilçesi 22 Ocak 2014 tarihinde, Osmancık ilçesi 17 Ocak 2014 tarihinde ve İskilip ilçesi ise 23 Ocak 2014 tarihinde doğalgaz boru hatları, arazi-etüt, harita ve kamulaştırma ihaleleri gerçekleştirilecektir.” dedi.


Uslu, proje ve kamulaştırma sürecinin işin başlama tarihinden itibaren herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı takdirde 9 ayda (260 gün) bitirilmesinin planlandığını dile getirerek, hemen sonrasında boru hattının ihalesinin de yapılacağını sözlerine ekledi.


Çorum Haber



Geri Dön