16 / 04 / 2024

Çorum'da arsa payı karşılığı inşaat yaptırılacak!

Çorum'da arsa payı karşılığı inşaat yaptırılacak!

Çorum Belediyesi tarafından Devane'yi daha modern bir yapıya kavuşturmak için çalışmalar başlatıldı. Belediye, kentsel dönüşümün önünü açacak bir işe imza atmak için kolları sıvadı.



Çorum Belediyesi, Devane'yi daha modern bir yapıya kavuşturmak için harekete geçti. BELTAŞ'a ait arazi Arsa Payı Karşılığı inşaat işi olarak yapılacak.  2529,80 metrekarelik arazi için 12 Temmuz Çarşamba günü saat 15.00'da Beledıye Meclisi Toplantı Salonunda ihale gerçekleştirilecek.


Zemin+9 normal kat karşılığında inşa edilecek  olan binanın her katında 2 adet 3+1 ve 2 adet 4+1 olmak üzere 4'er daire bulanacak.


Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, konu ile ilgili olarak  "Daha önce bölgede Belediyemız tarafından imar uygulaması yapılmıştı. Şimdi ise Devane'de dönüşümün başlaması ve müteahhitlerin önünün açılması için yem bir projeyi hayata geçiriyoruz. Belediyemizin Faik Tonguç Çocuk Kütüphanesi civarında bulunan 2529,80 metrekare arazisine yine Belediyenin yüzde 100 iştiraki olan Çorum BELTAŞ A.Ş. öncülüğünde zemin+9 kat ve 40 dairenin bulunacağı bina kat karşılığında yapılacak. Bu proje Çorum BELTAŞ A.Ş'nin ilk inşaat yatırımı olacak İhale, Belediyeye kalacak arsa payı 16 daireden başlayarak arttırma usulü ile gerçekleştirilecek Binanın her katında 2 adet 3+1 ve 2 adet 4+1 olmak üzere toplam 4'er daire ver alacak" diye konuştu.


Çorum Hakimiyet


Geri Dön