25 / 04 / 2024

Çorum'da gecekondu bölgesi modern yaşam alanı oluyor!

Çorum'da gecekondu bölgesi modern yaşam alanı oluyor!

Çorum'da TOKİ ile belediye işbirliğinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında, görüntü kirliği oluşturan yapıların yerine inşa edilen modern konutların, kısa süre içinde tamamlanacağı bildirildi. Külcü, çalışmalarla ilgili firma yetkililerinden bilgi a



Çorum'da  TOKİ  ile belediye işbirliğinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında, görüntü kirliği oluşturan yapıların yerine inşa edilen modern konutların, kısa süre içinde tamamlanacağı bildirildi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, beraberindeki yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarıyla, eski yerleşim alan larından Devane bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.
Görüntülü kirliliği oluşturan yapıların yıkılmasının ardından inşa edilen modern yapıları inceleyen Başkan Külcü, çalışmalarla ilgili firma yetkililerinden bilgi aldı.
Külcü, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentte ilk olarak 2007 yılında başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk somut adımın Devane bölgesinde atıldığını söyledi.
Devane bölgesiyle birlikte Farabi Caddesi ve Ayakkabıcılar Arastası'nın bulunduğu bölgeyi kap sayan bir dönüşüm projesi uygula mak istediklerini ifade eden Külcü, arasta ve caddedeki çalışmaların çeşitli sorunlar nedeniyle başlatıla madiğim ancak herhangi bir sorun yaşamadıkları Devane bölgesindeki çalışmalarda çok büyük mesafe katettiklerini belirtti.

Olay

Geri Dön